طريقة عمل البيتزا
المقادير :كيلو دقيق
6ملعقة كبيرة مايونيز
6ملعقة كبيرة لبن بودر
3علبة زبادي صغيرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
2ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة سكر
ماء دافيء للعجن
صوص البيتزا :
3ملعقة كبيرة كاتشاب
3ملعقة كبيرة صلصة
ملعقةصغيرة بصل بودر
ملعقةصغيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة زعتر
ملح
فلفل اسود
التوبينج:
كفتة
سوسيس
بصل شرائح
فلفل رومي شرائح
ريتون اسود حلقات
جبنة مونزاريلا
جبنة شيدر مبشورة
جبنة كريمي
لتلميع الوجة :
4ملعقة كبيرة زيت زيتون
4فص ثوم شرائح
الطريقة :
1- في ربع كوب ماء انزل الخميرة والسكر واقلبهم واسبهم ليتضاعف حجم الخميرة .
2- في العجان انزل الدقيق والملح والبيكينج بودر واللبن واقلب وانزل الزبادي والمايونيزوالخميرة واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية خالص لمدة 10دقايق.
3- اترك العجينة في مكان دافيء ليتضاعف حجمها وتكون متغطية وبعد متختمر اقسمها كور كبيرة حسب حجم البيتزا .
4- اعمل الصوص اضع الكاتشاب والصلصة والملح والفلفل والبصل والثوم والزعتر وامزجهم وانزل المونزاريلا مع الشيدر .
5- افرد العجينة واضعها في الصنية افرد الصوص وانزل البصل والفلفل اوزعهم وانزل الكفتة وابدء انزل علي الوجة المونزاريلا والشيدر وادخلها الفرن حتي احصل علي عجينة مستوية وارضيتها لونها دهبي والشيدر والمونزاريلا ساحم.
6- طبعا هفرد عجينة تانية انزلها الصنية واعملها اطراف وابدء احشيها بقطع من الشوسيس والميكس الجبن واقفل عليها كويس جدا افرد الصلصة وانزل شرائح من السوسيس وانزل الخضار الفلفل والبصل وميكس الجبن وادخلها الفرن .
7- افرد عجينة تانية واضعها في الصنية وافرد جبنة كريمي علي الوجة وانزل ميكس الجبن وادخلها الفرن لتمام النضج واقدمهم والف هنا .
جميله جدا بالتوفيق
ردحذفتسلم ايدك
ردحذفتسلمولي
حذفتسلم ايدك
ردحذفتسلم ايدك
ردحذفتسلميلي كلك زوق
حذف