طريقة عمل القطايف في المنزل زي المحلات بالظبط يمكنك عملها بكل بساطة في البيت كفاية انك هتكوني ضمنة جودتها ونضفتها واحسن من اللي بره بكتير وكمان هتعملي الكمية اللي تفضليها في البيت واقل من اللي بره بككتير جربي الطريقة دي وهتدعيلي .
المقادير :
4كوب دقيق منخول
4كوب ماء دافيء
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
الطريقة :
1- اقوم بوضع الخميرة والسكر في ربع كوب ماء واقلبها واتركها تختمر ويتضاعف حجمها .
2- قومي بوضع الملح والبيكينج بودر علي الدقيق وقومي بتقليبهم نزلي الخميرة بعد التخمير وانزلي بالماء مع التقليب .
3- ستخصلين علي عجينة سائلة تماما قومي بتغطيتها وتركها تختمر بعد التخمير قلبيها تقليبة بسيطة .
4- سخني طاسة تيفال وابدئي باستخدام كبشة او زجاجة بثقب في غطاء زجاجة واقوم بتشكيلها وعدم قلبها عندما يختفي منها لون العجين تكون جاهزة .
5- طلعيها علي فوطة نظيفة واتركيها تبرد تماما لو حبيتي تخزنيها احشيها وضععيها في اطباق من الفويل وفكيس نايلون حطيها ودخليها الفليزر .
المقادير :
4كوب دقيق منخول
4كوب ماء دافيء
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
الطريقة :
1- اقوم بوضع الخميرة والسكر في ربع كوب ماء واقلبها واتركها تختمر ويتضاعف حجمها .
2- قومي بوضع الملح والبيكينج بودر علي الدقيق وقومي بتقليبهم نزلي الخميرة بعد التخمير وانزلي بالماء مع التقليب .
3- ستخصلين علي عجينة سائلة تماما قومي بتغطيتها وتركها تختمر بعد التخمير قلبيها تقليبة بسيطة .
4- سخني طاسة تيفال وابدئي باستخدام كبشة او زجاجة بثقب في غطاء زجاجة واقوم بتشكيلها وعدم قلبها عندما يختفي منها لون العجين تكون جاهزة .
5- طلعيها علي فوطة نظيفة واتركيها تبرد تماما لو حبيتي تخزنيها احشيها وضععيها في اطباق من الفويل وفكيس نايلون حطيها ودخليها الفليزر .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق