البسبوسة
المقادير :
625جم دقيق سمولينا
65جم جوز هند
150جم سكر
150جم سمن
150جم لبن
100مل عسل ثقيل
عسل البسبوسه
1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
1عدد عصير ليمون
150جم بندق قطع
الطريقة :
1- اقوم بوضع السمنة واللبن والسكر واقلبهم جيدا وانزل جوز الهند والسمولينا واقلب براحة .
2- يتكون خليط مرمل ادهن صنية بالسمن وانزل فيها وايدي مبللة بالماء وافردها واقوم بتوزيع البنقدق من الاعلا .
3- ادخل الصنية الفرن لتمام النضج تحمرمن الجوانب احمرها من الاعلا واخرجها سخنة اقوم بعمل السيرب وهو سخن انزلة عليها واغطيها ع طول .
المقادير :
625جم دقيق سمولينا
65جم جوز هند
150جم سكر
150جم سمن
150جم لبن
100مل عسل ثقيل
عسل البسبوسه
1/2 لتر ماء
1/2 كيلو سكر
1عدد عصير ليمون
150جم بندق قطع
الطريقة :
1- اقوم بوضع السمنة واللبن والسكر واقلبهم جيدا وانزل جوز الهند والسمولينا واقلب براحة .
2- يتكون خليط مرمل ادهن صنية بالسمن وانزل فيها وايدي مبللة بالماء وافردها واقوم بتوزيع البنقدق من الاعلا .
3- ادخل الصنية الفرن لتمام النضج تحمرمن الجوانب احمرها من الاعلا واخرجها سخنة اقوم بعمل السيرب وهو سخن انزلة عليها واغطيها ع طول .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق