--> طريقة عمل كيكة الرواني - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / الكيك / فاطمه ابو حاتى / كيكة الرواني

طريقة عمل كيكة الرواني

كيكة الرواني



المقادير :

كوب دقيق
كوب سميد ناعم
كوب جوز هند ناعم
نصف كوب سكر
3/4كوب زيت
3/4 كوب زبادي
4بيضات
فانيليا
ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح

الشربات :

2كوب سكر
كوب ونصف من الماء
عصير نصف ليمونة


الطريقة :

1- في بولة انزل البيض والفانيليا والخل واقوم بضربهم بالمضرب الكهربائي لونة يتغير انزل السكر واخلط لغاية ميبقا لونة ابيض ويعلي انزل الزيت سرسوب رفيع مع الخفق وانزل الزبادي مع الخفق المستمر .
2- انزل البيكينج بودر والملح علي الدقيق واقلبهم وابدء انزل نص كمية الدقيق والسميد وجوز الهند وعلي ابطء سرعة واضرب واكمل باقي كمية الدقيق والسميد والجوز واكمل خفق لغاية ميكون قوامة زي البسبوسة .
3- اكون مجهزة عندي صنية مدهونة زيت ومبطنة بالدقيق من قبل مبدء والفرن سخن علي 180 درجة وانزلها في صنية مقاس 26 وادخلها الفرن وبعد نص ساعة اختبرها بخلة من المنتصف لو طلعت نضيفة يبقا زي الفل واستوت .
4- عملنا الشربات ازاي في حلة نحط السكر والمية واول متغلي نحسب 4دفايق وننزل الليمون تغلي غلوة واطفي واسبها تبرد خالص واول متطلع الكيكة وهيا سخنة انزل الشربات واسبها تتشربة وتهدا خالص واقلبها وازين والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top