تورتة طبقات موس الشوكولاتة
المقادير :
للارضية :
5كوب بسكوت شيكولاتة
القليل من الماء المغلي
لاول حشوة :
نصف كيلو كريمة لباني مخفوقة
400جم شيكولاتة غامقة دريم
باكيت بودرة كريمة خفق
ملعقة كبيرة ممسوحة جيلاتين
قليل من الماء
لتاني حشوة :
نصف كيلو كريمة مخفوقة
400جم شيكولاتة بيضاء دريم
ملعقة كبيرة جيلاتين
باكيت بودرة كريمة خفق
قليل من الماء
للزينة :
كريمة بيضاء
كريز احمر
كروكانت
الطريقة :
1- اقوم بوضع الماء علي الجيلاتين اقلبهم جيدا واتركهم ليتجمد الجيلاتين وبعدين اقوم بتذويبة علي النار حتي يصبح شفاف.
2- اقوم بطحن كل البسكوت وانزل مع الضرب القليل من الماء المغلي حتي تصبح مثل الرمل المندي وانزلة علي القالب.
3- اضغطة كويس في القالب واقوم بادخالة الثلاجة واقوم بتسيح الشيكولاتة البيضاء والغامقة علي حمام مائي .
4- بعد تذويبهم انزل نصف كمية الكريمة المخفوقة علي الغامقة والنصف التاني علي البيضاء وانزل الجيلاتين اقسمة علي البيضا والغامقة .
5- انزل الكريمة بالشيكولاتة الغامقة وادخلها الثلاجة تمسك انزل عليها البيضة وادخلها تاني ولازم القالب يكون مدهون بالزيت الاول واول متجمد في الثلاجة واقوم بتقديمها .
2- اقوم بطحن كل البسكوت وانزل مع الضرب القليل من الماء المغلي حتي تصبح مثل الرمل المندي وانزلة علي القالب.
3- اضغطة كويس في القالب واقوم بادخالة الثلاجة واقوم بتسيح الشيكولاتة البيضاء والغامقة علي حمام مائي .
4- بعد تذويبهم انزل نصف كمية الكريمة المخفوقة علي الغامقة والنصف التاني علي البيضاء وانزل الجيلاتين اقسمة علي البيضا والغامقة .
5- انزل الكريمة بالشيكولاتة الغامقة وادخلها الثلاجة تمسك انزل عليها البيضة وادخلها تاني ولازم القالب يكون مدهون بالزيت الاول واول متجمد في الثلاجة واقوم بتقديمها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق