--> طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الرقاق / الرقاق باللحمة المفرومة / المطبخ / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة

الرقاق باللحمة المفرومة





المقادير :


12رقاق
1/4كيلو لحمة مفرومة
بصلة مكعبات
لتر شوربة
مرقة دجاج
2كوب لبن
3ملعقة كبيرة زبدة
لعقة قشطة بلدي
رشة سكر
رشة بهارات
ملح
فلفل اسود


الطريقة :


1- اقوم بوضع طاسة علي النار انزل ملعقة زبدة تسيح انزل البصل واقلب البصل يدبل انزلة البهارات ورشة الحبهان والفلفل الاسود وابدء اقلبهم مع البصل عشان يتحمصم انزل اللحمة وانزلها وابدء اقلب مع رشة السكر والملح لغاية متستوي .
2- احط صنية علي النار احط الشوربة والمرقة وانزل 2كوب لبن واسيبهم يسخنم وملح وفلففل اسود.
3- هجيب صنية مدورة وادهنها زبدة وابدء اخد اول واحدة ابلها بالشوربة واختار واحده تكون سليمة وابدء انزلها وهكذا وادهن زبدة ما بين كل واحدة والتانية لغاية ميبقو 4رقاقات  وانزل اللحمة وافردها .
4- ابل بقيت الرقا وارص وبين كل واحده والتانية دهنة زبدة لغاية ميبقو 4رقاقات كمان يبقا 4فوق و4تحت وبين كل واحده والتانية بعد متتسقي بالشوربة واللبن دهنة زبدة.
5- اخد طبق اخد فيه كوباية من الشوربة واللبن وانزل فيها قطعة القشطة ادوبهم مع بعض وانزلها علي وش الرقاق واقطع الرقاق لمربعات وادخلها الفرن .

اقرأ أيضا:

هناك تعليق واحد:

اللحوم

اللحوم
to Top