--> طريقة عمل فطيرة البلح - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / الفطائر / المطبخ / فاطمه ابو حاتى / فطيرة البلح

طريقة عمل فطيرة البلح

فطيرة البلح


المقادير :

لفة جلاش
كيلو بلح اسود
لوز مجروش او شرائح
4ملعقة كبيرة زبدة ذائبة
كوب لبن
2ملعقة كبيرة زبدة طرية

الطريقة :

1- اقوم بوضع طاسة علي النار اضع الزبدة تسيح وانزل البلح واعطيلو تشويحة علي نار هادئة عشان ياخد طعم حلو .
2- احضر صنية وادهنها زبدة كويس وابدء افرد ورقة ورقة كل ورقة احطها لازم ندهن بينهم زبدة وولازم اطلع ورق لبرة عشان اقفل عليها في الاخر .
3- اعمل كل الخطوات دي وبعد مخلص كل اللفة انزل الحشو وابدء اقفل ورقة ورقة مع دهن كل ورقة بالزبدة وبعد مقفل كلو اهن الوش بالزبدة وقطعها وانزل بكوباية اللبن وادخلها الفرن تاخد لون ممكن كمان استعمل اللوز للتزيين او استعملة مع الحشو من جوة حسب الرغبة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top