بلح الشام من الحلويات الشرقية المميزة جدا في الشهر الكريم شهر رمضان فهو يصبح وقتها موجود بكثرة لكنة غالي جدا من المحلات وتريد الامهات ان تحافظ علي مصروف البيت وصحة اولادها وتقوم بعملة بكميات كبيرة في المنزل وتريد ان تعرف ما هو سر المحلات الذي يدعلة مقرمش من بره وطري من جوة ويكون احلي ميت مرة من المحلات هنعرف مع بعض كل اسرار بلح الشام وازاي نعملة بكميات كبيرة بتكلفة صغيرة ونضيف جودتة معروفة جربي بنفسك.
المكونات :
كوب ماء
ربع كوب زيت
كوب و1/4 من الدقيق
رشة ملح
رشة سكر
2بيضة
فانيليا
زيت للقلي
الشربات :
2كوب سكر
كوب ماء
عصير نصف ليمونة
فانيليا
الطريقة :
1- اقوم بوضع الماء والملح والسكر والزيت علي النار واتركهم يغلم كويس .
2- اقوم بانزال الدقيق واقوم بالتقليب حتي احصل علي عجينة مستوية تعرفيها بتغير لونها ولم الماء كل الدقيق .
3- اتركيها في طبق تبرد تماما وبعدها اضع بيضة وفانيليا واقوم بعجنهم حتي تختفي البيضة وانزل بالتنية واعجنها حتي تختفي وتصبح العجينة ملساء .
4- قومي بوضعها في كيس الحلواني وفي زيت بارد قومي بتشكيلها ووضعهم علي النار مع التقليب حتي تحصلي علي اللون الذهبي .
قومي باخراجة ووضعة في الشربات البارد ومع التقليب وطلعيثها فثي مصفاه لتصفية الشربات الزائد وقدميها .
طريقة عمل الشربات :
اضع السكر والماء والليمون والفانيليا علي النار يغلم من غير تقيب حتي يختفي السكر ويصبح ثقيل .
المكونات :
كوب ماء
ربع كوب زيت
كوب و1/4 من الدقيق
رشة ملح
رشة سكر
2بيضة
فانيليا
زيت للقلي
الشربات :
2كوب سكر
كوب ماء
عصير نصف ليمونة
فانيليا
الطريقة :
1- اقوم بوضع الماء والملح والسكر والزيت علي النار واتركهم يغلم كويس .
2- اقوم بانزال الدقيق واقوم بالتقليب حتي احصل علي عجينة مستوية تعرفيها بتغير لونها ولم الماء كل الدقيق .
3- اتركيها في طبق تبرد تماما وبعدها اضع بيضة وفانيليا واقوم بعجنهم حتي تختفي البيضة وانزل بالتنية واعجنها حتي تختفي وتصبح العجينة ملساء .
4- قومي بوضعها في كيس الحلواني وفي زيت بارد قومي بتشكيلها ووضعهم علي النار مع التقليب حتي تحصلي علي اللون الذهبي .
قومي باخراجة ووضعة في الشربات البارد ومع التقليب وطلعيثها فثي مصفاه لتصفية الشربات الزائد وقدميها .
طريقة عمل الشربات :
اضع السكر والماء والليمون والفانيليا علي النار يغلم من غير تقيب حتي يختفي السكر ويصبح ثقيل .
احلي بلح شام دا ولا ايه ��
ردحذف