--> طريقة عمل طاجن ملوخية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / الملوخية الخضراء / طاجن الملوخيه / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل طاجن ملوخية

طاجن ملوخية


المقادير :

نصف كيلو ملوخية متخرطة
10فص ثوم مفروم
1فلفل حار مفروم
2كوب شوربة
مرقة دجاج
طماطم صغيرة مبشورة
2ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة صغيرة سكر
ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة
ربع ملعقة صغيرة بيكربونات الصوديوم
ملح
فص مستكة

شاهدا ايضا متفوتيش : طريقة تخزين الملوخية الخضراء


الطريقة :

1- في الكبة انزل الثوم والملح والفلفل الحاروافرمهم كوبس جدا خلي بالك ان الشوربة فيها ملح فخلي الملح قليل خالص.
2- حلة علي النار انزل ملعقة زبدة وانزل فص الستكة وهاخد 1/3 الثوم اللي فرمانة ونشوحة مع الزبدة اول ميبقا لونة دهبي فاتح هنزل نص الكزبرة .
3- اقلبهم وانزل الطماطم والمكعب المرق والشوربة وانزل 1/3 تاني من التوم والسكر الشوربة تغلي انزل الملوخية واسبها تغلي غلوة واحده بس.
4- في طاسة انزل الزبدة تسيح انزل باقي كمية التوم واول متدخل في اللون الدهبي انزل الكزبرة واقلبهم ومحمرش جامد عشان متمررش واخد كبشة ملوخية علي الطشة وانزلهم علي الطاجن والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top