الكبده الاسكندراني
المقادير :
نصف كيلو من الكبدة مقطع قطع صغيرة
عصير 2ليمون
ربع كوب خل
ثوم مقطع شرائح
فلفل حامي وفلفل رومي مقطع مكعبات
كسبرة ناشفة
كمون
رشة البهارات السبعة
ملح
فلفل اسود
3ملعقة كبيرة زيت
شطة
الطريقة :
1- اقوم بوضع الخل والثوم وعصير الليمون والفلفل الحامي والعادي والبهارات والكمون والكسبرة والملح والفلفل والشطة واقلبهم واسبهم نص ساعة .
2- في طاسة علي النار اسخن الزيت كويس وانزل الكبدة من غير مقلب خالص عشان متنزلش ميتها تاخد لون من تحت اكنها استوت اقلبها بس مقلبش كتير عشان ميتها متنزلش .
3- افضل اقلب فيها من وقت تاني مع تغطيتها لغاية متستوي تماما وقدميها مع طحينة وعيش بلدي .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق