طاجن الفراخ بالفريك
المقادير :
فراخ مقطعة 8قطعنصف كيلو من الفريك
بصلة مكعبات
طماطم مكعبات
فلفل الوان مكعبات
ماء مغلي او شوربة مغلية
ملح
فلفل اسود
زبدة
زيت
رشة سكر
رشة بهارات
مكسرات محمصة
الطريقة :
1- اقوم بوضع ملح وفلفل واتبل بيهم الفراخ واتركها ساعة .2- صنية انزل فيها الزبدة والزيت واقوم باعطاء الفراخ صدمة واعطيها لون حلو .
3- اشيل الفراخ في طبق وانزل مكانها البصل واعطية تشويحة حتي يصل البصل باللون الذهبي انزل الفراخ .
4- انزل البهارات والحبهان والسكر والملح بسيط لو هحط شوربة لو ماية يبقا بلاش ملح واسبها علي النار نصف ساعة .
5- بعد نصف ساعة هتكون الفراخ دخلت في السوا اشيلها وانزل الفريك ولازم الفريك يبقا باين من الشوربة بيكون عقدة اقل من عقد الرز .
6- انزل الطماطم والفلفل واظبط الملح وارجع الفراخ تاني علي الوش المية تغلي واهدي النار واتركهم يتسوم واقدمهم بعد السوا وازين بالمكسرات.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق