الفراخ المشوية في الفرن
المفادير :
فرخة وزن كيلو ونص
بصلة مقطعة ارباع
طماطم ارباع
2فص ثوم
ربع كوب عصير ليمون
ربع كوب زيت
2ملعقة كبيرة كاتشاب
ملعقة كبيرة عسل
ملح
فلفل اسود
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
رشة حبهان
1/2 ملعقة صغيرة جنزبيل
1/2 ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة كبيرة زعتر جاف
للبوكية جارنية :
2بصل شرائح
2طماطم شرائح
2جزر شرائح
ورق لورا
الطريقة :
قومي بعمل التتبيلة ضعي في الخلاط الطماطم والبصل والتوابل كلها والعسل والزيت والكاتشاب والثوم واخلطيهم جيدا .
2- قومي بتقطيع الفرخة بفتحها من الصدر وتركها كاملة او تقطيعها اجزاء ونزلي عليها التتبيلة وقلبيهم مع بعض او دخليها بين الجلد واللحم لو زي الفراشة .
3- غطيها واتركيها في الثلاجة في التتبيلة يوم كامل احسن او اقل حاجة ساعتين اجيب صنية احط فيها البصل والطماطم والجزر وورق اللورا وانزل عليها الفرخة بتتبيلتها واغلفها بالفويل وادخلها علي ارضية الفرن علي نار عالية تغلي وتدخل في السوا احطها تحت الشواية ع نار هادية تكمل سواها.
المفادير :
فرخة وزن كيلو ونص
بصلة مقطعة ارباع
طماطم ارباع
2فص ثوم
ربع كوب عصير ليمون
ربع كوب زيت
2ملعقة كبيرة كاتشاب
ملعقة كبيرة عسل
ملح
فلفل اسود
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
رشة حبهان
1/2 ملعقة صغيرة جنزبيل
1/2 ملعقة صغيرة قرفة
ملعقة كبيرة زعتر جاف
للبوكية جارنية :
2بصل شرائح
2طماطم شرائح
2جزر شرائح
ورق لورا
الطريقة :
قومي بعمل التتبيلة ضعي في الخلاط الطماطم والبصل والتوابل كلها والعسل والزيت والكاتشاب والثوم واخلطيهم جيدا .
2- قومي بتقطيع الفرخة بفتحها من الصدر وتركها كاملة او تقطيعها اجزاء ونزلي عليها التتبيلة وقلبيهم مع بعض او دخليها بين الجلد واللحم لو زي الفراشة .
3- غطيها واتركيها في الثلاجة في التتبيلة يوم كامل احسن او اقل حاجة ساعتين اجيب صنية احط فيها البصل والطماطم والجزر وورق اللورا وانزل عليها الفرخة بتتبيلتها واغلفها بالفويل وادخلها علي ارضية الفرن علي نار عالية تغلي وتدخل في السوا احطها تحت الشواية ع نار هادية تكمل سواها.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق