--> طريقة عمل الملبن - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / الملبن / ملبن بالفستق

طريقة عمل الملبن

ملبن بالفستق



المقادير لخليط الملبن :


2كوب من الماء حوالي (500مل)
1كوب من نشا الذرة (120جرام)
ملعقة كبيرة من ماء الورد
ملعقة صغيرة من كريم التارتار 
يمكن وضع بعض قطع المكسرات المحمصة او لون طعام 
للشربات :
11/2 كوب من الماء حوالي (375مل)
4كوب سكر ناعم حوالي (800جرام )
ملعقة كبيرة من عصير الليمون 
للتزيين :
1كوب سكر بودرة حوالي (160جرام)
1/4كوب نشا حوالي (30جرام)


الطريقة :


1- في حلة علي النار انزل الماء والسكر والليمون علي نار متوسطة لمدة 35دقيقة حتي يختفي السكر ويتقل.
2- في حلة انزل فيها الماء والنشا واقلبهم مع بعض واضعها علي النار مع التقليب واضع كريم التارتار .
3- ابدء اخفق بالمضرب الكهربائي حتي يصبح مثل الكريمة ويغلي وابدء انزل جزء جزء من الشربات مع التقليب بالمضرب .
4- عندما يندمجو وصبحون باللون الذهبي ابدء اهدي النار تماما واتركة لمدة ساعة مع التقليب كل ربع ساعة حتي يصبح ثقيل جدا اضع ماء الورد واقوم بخلطة جيدا وانزل المكسرات واقلبهم جيدا .
5- احضر قالب مستطيل اضع به كيس نايلون واقوم بدهنة بالزيت اقوم باخراج جوانب النايلون لسهولة شيلة من القالب انزل الخليط واهزة لغاية متاكد انة الوجة كان مستويا .
6- اتركة يتجمد تماما اخلط السكر والنشا وانخل نص الكمية علي سطح مستوي وانزل الملبن وانزل باقي الكمية علي الوجة واقوم بتقطيعة الحجم المناسب واحفظة في علبة بها خليط النشا والسكر البودرة بدون ادخالة الثلاجة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top