--> طريقة عمل كيك الشاي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكيك / فاطمه ابو حاتى / كيك الشاى

طريقة عمل كيك الشاي

كيك الشاي

المقادير :
2كوب دقيق
كوب زيت
كوب ونصف سكر
كوب من اللبن الرايب
ملعقة صغيرة فانيليا
باكو بيكينج بودر
رشة ملح
صوص الحليب المكثف
المقادير :
كوب لبن بودر
كوب سكر بودر
1/3كوب ماء ساخن
ملعقة زبدة
للتزيين :
جوز هند محمص

الطريقة :
الكيك :
1- في العجان او بالمضرب الكهربائي انزل الض والفانيليا واضرب لغاية ميبقا لونة ابيض وانزل السكر واكمل ضربهم لغاية معلو ويبقو لونعم ابيض زي الكريمة .

2- انزل الزيت ونرجع نخلط تاني هجيب بولة وانزل فيها الدقيق والبيكينج بودر المنخولين ورشة ملح وهبتدي اضيف الدقيق للعجان يندمجو اجيب القالب مدهون زيت ومتبطن بالدقيق وانزل الكيكة وادخلها فرن علي 180 درجة لغاية متستوي مدتة 45 دقيقة بعد اختبارها بخلة من النص .
ازين الكيكة بالصوص وانزل عليهم جوز الهند .
الصوص :
في الخلاط انزل اللبن والسكر والزبدة والمية واخلطهم مع بعض كويس جدا حتي يصبح صوص متجانس .

اقرأ أيضا:

هناك تعليقان (2):

اللحوم

اللحوم
to Top