--> طريقة عمل الكنافة بالقشطة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / الكنافة بالقشطة / الكنافه / فتكات

طريقة عمل الكنافة بالقشطة

الكنافة يوجد منها انواع كثيرة منها الساده-المحشية مكسرات-المحشية قشطة -النابلسية لكن الكنافة المفضلة للاكثرية هي المحشية بالقشطة اللذيذة لكن طريقة عملها في المنزل يختلف عن المحلات بسبب وجود سر في طريقفة عملها ومكوناتها سنتعرف علي هذا السر الرهيب لطريقة عمل الكنافة بالقشطة يلا بينا .

الكنافة بالقشطة :
المكونات :
1/2 كيلو لبن
كوب من الكريمة اللباني او قشطة
3ملعقة كبيرة نشا
1/2 كيلو كنافة مجمدة
1/2 كوب سمنة سايحة
1/2 كوب سكر بودرة
الشربات :
2كوب سكر
كوب ماء
نصف عصير ليمونة

الطريقة :
1- اضع علي النار السكر والماء والليمون واقوم بتركهم حتي يعقدون واتركه يبرد تماما .
2- حلة علي النار اضعاللبن ساقع والنشا واقلبهم كويس يتماسكو انزل الكريمة او القشطو وتقلبتين واطفي عليها .
3- اقوم بتكسير الالكنافة وهيا مجمدة وانزل السمنة افركها كويس جدا وانزل السكر واقلب كويس جدا لغاية مالكنافة تتشرب السمنة والسكر .
4- احضر صنية امسحها بالسمنة اقوم بوضع نصف كمية الكنافة اقوم بفردها والضغط عليها جيدا واقوم بعمل جوانب للصنية بالكنافة .
5- قومي بالضغط عليها جيدا بالايد او صنية صغيرة انزل القشطة واوزع علي الوش باقي الكنافة لتغطية القشطة بدون الضغط عليها وتوزيع القليل من السمنة علي الوجة .
6- ادخلها الفرن حتي تصبح باللون الذهبي واقوم بسقيها بالشربات البارد من ناحية واقلبها واسقي الجانب الاخر واقدمها واقطعها واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top