--> طريقة عمل الكريب بنفس مقادير المحلات - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكريب / المطبخ / فتكات / منتدى فتكات

طريقة عمل الكريب بنفس مقادير المحلات

الكريب من احلا واجمل الاكلات وهي في الاصل عجينة فرنسية عرفت بتطوراتها ومكوناتها وطرقها المختلفة عبر الزمن فتطورت من مجرد دقيق وزيت وماء الي مكونات جعلت منها عجينة بطعم رائع لكن عندما نقوم بفعلها في البيت تصبح احلا وانضف بكثير لكا الشباب والبنات والاطفال يريدون دائما احضارها من المحلات لذلك اصبحت مكونات المحلات مجهولة ما هو السر لللتغير الطعم بين المنزل والمحلات لكن اليوم كشفنا السر واحضرنا مقادير ومكونات المحلات وبنفس الطريقة والطعم وتحدي

المكونات :
300جرام من الدقيق (2كوب )
4بيضات
ملعقة صغيرة من الملح
50جم زبدة (ربع كوب الا ملعقة كبيرة )
25ملل من الماء
23ملل من اللبن

الطريقة :
1- اقوم بوضع اللبن والماء والبيض والملح والزبدة واقوم بخلطهم بالهاند بلندر او الخلاط.

2- اقوم بوضع الدقيق وخلطهم جيدا جدا حتي تختفي منة اي تكتلات لو مش وائقة انة اتخلط كويس ممكن تصفية .

3- اتركية يرتاح نصف ساعة في الثلاجة متغطي بالنايلون قومي بعد ذلك باشعال نار البتوجاز وتجهيز طبق به زيت وفرشة او منديل مطبخ نظيف .

4- احضري صنية مقاس كبيراو طاسة مقاس كبير او حسب الحجم المناسب لكي وممكن تستخدمي طاسة الكريب لو متاحة .

5- قومي بتسخينها جيدا وخلي النار متوسطة ابدئي بمسحها بالزيت او الزبدة مسحة بسيطة جدا  بتنزيل عجينة الكريب ممكن تعمليها علي ضهر الصنية لو تقدري تتحكمي فيها او جواها .

6- قومي بتشكيلها علي مقاس الصنية بلف الصنية او الطاسة او باستخدام الكبشة وشكليها دائرية عندما  تستطيعينتحريكها في الصنية قومي بقلبها وهكذا حتي نفاذ العجينة وبعدها تقدرين ان تقومي بحشوها الحشوات المناسبة .

7- استخدمي الحشوات مع الفلفلة والبصل والشطة والمايونيز والكاتشاب والاجبان مع كل الحشوات ستقدرين ان تحصلي علي طعم المطاعم المميز .

اقرأ أيضا:

هناك 3 تعليقات:

اللحوم

اللحوم
to Top