ارز بالجزر والزبيب
المقادير :
2كوب ارز بسمتي مغسول ومنقوع ربع ساعة
4كوب شوربة
جزر
زبيب
بصلة مكعبات
زيت
زبدة
عود قرفة
قرنفل
حبهان صحيح
ورق لورا
ربع ملعقة صغيرة زعفران بودرة
للتزيين:
لوز محمص
الطريقة :
1- حلة علي النار اضع الزيت والزبدة يسخنم انزل القرفة والقرنفل واللورا والحبهان واحمص كل المكونات دي وانزل البصل واعطية تشويحة مع البهارات وانزل الارز .
2- انزل مع الارز بعد مقلبة وانزل الجزر وانزل الشوربة واظبط ملحة ورشة فلفل اول ميغلي انزل الزبيب يشرب المية اهدي علية واتركة يستوي .
3- اقلب الزعفران في قليل من الماء الساخن وانزلهم علي نص الرز واغطي عليه ودقايق واقدمة.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق