تقدم الشيف / فاطمه ابو حاتى احلى كيكة ديسباسيتو من مطبخها فتكات
المقادير :
للكيك :
كوب وربع دقيق
ربع كوب كاكاو خام
نصف كوب زيت
نصف كوب لبن
3/4 كوب سكر
2بيضة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة فانيليا
رشة ملح
لتسقية الكيك :
2كوب لبن
ملعقة كبيرة كاكاو محلي
2ملعقة صغيرة سكر
100جرام شيكولاتة خام
الكريمة :
ربع كيلو شوكليت شيبس
كوب كريم شانتية خام
كوب كريمة لباني
كوب لبن مثلج
1/2 كوب سكر بودرة
3ملعقة كبيرة كاكاو خام
شاهد ايضا : طريقة عمل كيكة الديسباسيتو للشيف فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- في بولة انزل البيض والفانيليا والسكر واخلط لغاية ميكون الخليط لونة ابيض انزل اللبن والزيت واخلط يمتزج اخلط الملح والدقيق والكاكاو والبيكينج بودر اخلطهم وانزلهم مع الخفق بسرعة هادية حتي يمتزج الخليط.
2- انزل الخليط في القوالب بس في ربع القالب بس وادخلهم الفرن لغاية مالكيك يستوي اخرجة واسيبة يبرد .
3- اعمل الخليط اللي هنسقي بيه الكيك اضع اللبن علي النار يسخن انزل السكر والكاكاو واقلب كويس يغلم ابعدهم علي النار وانزل الشيكولاتة لغاية متسيح .
4- ابدء بالاستيكس ابدء اعمل فتحات في الكيك من فوق وابدء اسقي الكيك كلة بالصوص لغاية متاكد انة اتشربه .
5- هعمل الجزء الاخير في بولة انزل الكريم شانتية والسكر واللبن واضرب بالمضرب الكهربائي لغاية ميبقا قوامة جامد ومتماسك.
6- اقوم بتسييح الشيكولاتة في الكريمة والكاكاو الخام ساحت انزل نعاها الكريم شانتية كلة واقلبهم وابدء اوزعهم علي القوالب وازين باي نوع شوكليت شيسببس زي متحبي وادقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق