--> طريقة عمل الكفتة والطرب (كفتة الحاتي ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home العزومه / الكفتة / الكفتة والطرب / المطبخ / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل الكفتة والطرب (كفتة الحاتي )

الكفتة والطرب

المقادير :
كيلو لحمة مفرومة
200جرام لية ضاني
منديل طرب
2ملعقة كبيرة برغل ناعم
2بصلة متوسطة مفروم ناعم
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة زيت
رشة كبابة صيني
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- اجيب اللحمة وافرم معاها اللية الضاني والمفروض ان تكون اللحمة مفرومة مرتين هنزل عليها البصل ويكون متصفي خالص من الميةملح وفلفل ورشة كبابة صيني والبيكينج بودر واعجنها كويس لغاية متظهر فيها شعيرات صغيرة هي دي اللي هتضمنلك ان الكفتة تكون ثابتة لما تتشوي ومتفكش ولا تقع .

2- هناخد نص الكفتة ونحطلهم البرغل مغسول ومش منقوع وهنعجنهم مع بعض واغطيها وادخلها التلاجة ترتاح ساعتين وابدء اصبعها علي اسياخ عشان تكون جاهزة للشوي لو لقتيها ناشفة في ايدك هاتي مية البصل والزيت وقلبيهم مع رشة فلفل اسود وابئي صبعي وانتي بلة ايدك في مية البصل هتساعدك تصبيعيها بسرعة.
3- الجزء التاني من اللحمة هنصبعها ونلفها في الطرب يدوب الطرب ياخد لفة علي الكفتة واقطع الزيادة وابدء اشويها علي الشواية او الفحم او في الطاسة او في الفرن وبكده يكون كله عندي جاهز ممكن كمان تشوي معاهم خضار اللي تحبية .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top