--> طريقة عمل الفتة المصرية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الفتة / الفته المصرية / المطبخ / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل الفتة المصرية

الفتة المصرية



المقادير :


عيش بلدي مقطع مربعات صغيرة محمص
لحمة مسلوقة و محمرة
صماطم
ربع كوب خل
شوربة
2كوب ارز مصري
راس ثوم متوسطة مفروم
فلفل حار
بهارات السبعة
رشة من السكر
ملح
فلفل اسود


الطريقة :


في حلة علي النار نضع زيت يسخن ابدء اشوح الرز وابدء اضيف الملح والسكر وابدء اقلب فيه لغاية ميتشمع ويتغلف بالزيت من غير ميغير لونة انزلة كبشتين من الشوربة واكمل الباقي مية واسيبة يتشرب المية واهدي علية واسيبة يستوي .
2- انزل الطماطم والفلفل الحار في الكبة واضربهم واجيب طاسة علي النار انزل فيها زيت يسخن انزل الثوم المفروم اشوحة يكون باللون الدهبي انزل الخل وابعدة عن النار .
3- اخد شوية واضفهم للشوربة اللي هضفهم للشوربة وانزل الطماطم علي باقي الكمية واحطهم علي النار تاني مع رشة ملح ورشة سكر ورشة بهارات وفلفل اسود وشوية شوربة واسبها تتسبك علي النار .
4- اقدم العيش واحط علية الرز وواوزع الصلصة ع الجوانب وانزل اللحمة ع الوجة والقليل من الشوربة عشان متبقاش بايشة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top