--> طريقة عمل البيتزا بطريقه مظبوطه - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البيتزا / المعجنات / طريقة عمل البيتزا / فتكات

طريقة عمل البيتزا بطريقه مظبوطه

البيتزا من افضل الاكلات فهي مفضلة عند الجميع لكن كل شخص يختلف في اختيارة لها حسب الطعم المناسب لة اين كان لحوم دواجن او اسماك او حوادق فكل هذا ممكن ان نوفرة في المنزل باقل التكاليف وبسعر واحده من المطاعم هنعمل بنفس التكلفة اكثر من واحده وهنفرح اولادنا كوني شيف في بيتك وكفاية الجوده والنظافة وانك تكون عملاها بايديكي تحفة بجد
طريقة عمل البيتزا :

 المكونات :
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة سكر
كوب ونصف من الماء الدافيء
3ملعقة كبيرة زيت
4كوب الا ربع دقيق
ذرة ملح
صلصة البيتزا :
عصير طماطم ثقيل
ملعقة كبيرة زعتر جاف
ملعقة كبيرة ثوم بودر
ملعقة كبيرة ثوم بودرة
ملح
فلفل اسود
القليل من الزيت
للوجة :
الحشو حسب الرغبة
زيتون اسود
جبنة مونزاريلا
فلفل اخضر شرائح
طماطم شرائح

الطريقة :
الصلصة :
1- اقوم بوضع الطماطم والفلفل والملح والزيت والثوم والبصل والزعتر علي النار واتركها حتي تصبح متسبكة .
العجينة :
1- اقوم بوضع الدقيق والملح والسكر والخميرة اقلب واضع الزيت وبعدها انزل بالماء وحده وحده حتي تصبح عجينة طرية .

2- لازم العجينة تكون طرية مش يابسة لتعطيكي نتيجة جيدة واتركها في بولة واغ\طيها بنايلون واضعها في مكان دافيء ليتضاعف حجمة .

3- قومي بتقسيم العجينة جزئين وقومي بفردها وتشكيلها حسب الرغبة واضعها في صنية الخبز واقوم بفرد الصلصة علي الوجة اضع الجبنة المونزاريلا .

4- اضع الحشو المفضل شاورما او لحمة مفرومة او جبن اي حشوة تحبيها واضع جبنة مونزاريلا والفلفل والطماطم والزيتون اوزعهم علي الوجة وادخلها علي درجة حرارة متوسطة من 180 الي 200 حتي تمام النضج.

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top