--> طريقة عمل السينابون - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / السينابون / سينابون رول / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل السينابون

طريقة عمل السينابون على طريقتى الخاصه من مطبخ فاطمه ابو حاتى

المقادير :
كيلو دقيق
6ملعقة كبيرة مايونيز
6ملعقة كبيرة لبن بودر
3علبة زبادي صغيرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
2ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة سكر
ماء دافيء للعجن
الحشو :
4ملعقة كبيرة زبدة
كوب سكر
ملعقة كبيرة كاكاو
2ملعقة كبيرة قرفة
الصوص :
كوب لبن
كوب سكر بودرة
1/3 كوب ماء ساخن
ملعقة كبيرة زبدة
5قطع جبنة كريمي
1/2 كوب صوص شيكولاتة
1/2 كوب صوص كراميل

الطريقة :
1- اقوم بوضع الخميرة والسكر في ربع كوب من الماء الدافيء واقلبهم واتركهم علي جمب يتضاعفو .
2- في العجان انزل الدقيق والملح والبيكينج بودر واللبن البودر والزبادي والمايونيز واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية اعجن بعدها لمدة 10 دقايق واغطيها واتركها في مكان دافيء تتخمر ويتضاعف حجمها .
2- بعد مالعجينة تختمر اقوم بفردها مستطيل افرد الزبدة علي العجينة كلها واخلط السكر والقرفة والكاكاو وافدهم علي الزبدة وابدء الف العجينة روول واقطعها قطع متوسطة .
3- ابدء اوقفها في الصنية يكون الحشو لفوق واغطيها واتركها تختمر مرة اخري وادخلها الفرن حتي تمام النضج وابدء اعمل الصوص في الكبة او الخلاط انزل السكر والماء وواللبن والزبدة والجبنة واخلطهم جيدا وبعد خروج السينابون واقدمة وانزل عليه الصوص وازين بالكراميل والشيكولاتة والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top