المقادير :
كوب وربع دقيق منخولكوب ونصف سكر
ربع كوب كاكاو خام
نصف كوب زيت
9بيضات
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
فانيليا
ملعقة كبيرة خل
للتزيين :
1/4 كوب شيكولاتة خام
2كوب لبن ساقع
2كوب كريم جانية خام
كوب سكر بودرة
كريز
سيرب كمبود
قطع فاكهة صغيرة
الطريقة :
1- اقوم بفصل البيض ولازم البولات يكونو نضاف وناشفين اقوم بوضع رشة ملح علي البياض واقوم بخلطهم حتي يصل الي درجة المارينج لو قلبتي البولة ميتحركش كده انتي تمام.2- اقوم بوضع الخل علي الصفار والفانيليا واقوم بخلطة لونة يغير ابدء انزلة السكر حتي يصبح الضعف ويكون زي الكريمة لونة فاتح هضيف الصفار ع البياض وهنضيف الزيت وابدء اقلب من تحت لفوق براحة عشان مخرجش الهوا.
3- انخل الدقيق والكاكاو والبيكينج بودر مع بعض في طبق وابدء انزلة علي الخليط وانزل شوية بشوية واقلب براحة خالص من تحت لفوق لغاية مخلص كل كمية الدقيق .
4- لازم قبل متشتغلي يكون الفرن والع علي 180 درجة وسخن جدا اوزع الخليط علي صنتيتين مقاس 24 مدهونين زيت ومتبطنين بالدقيق وانزل فيهم الخليط وادخلة الفرن علي الشبكطة الوسطانية نص ساعة وابدء اختبرة من النص لو الخلة طلعت نضيفة يبقا تمام واستوي اطفي الفرن وافتحي الباب فتحة بسيطة وربع ساعة وخرجية عشان ميهبطش.
5- اسبهم علي شبكة يبردم وابدء اعمخل التتزيبن اقوم ببشر الشيكولاتة واقوم ببخلط الكريم جانتية والسكر واللبن لغاية موصل لقوم الكريمة .
6- هبدء اخد اول قط\عة كيك واقسمها نصين واعلم بفتحة بسيطة من الجنب والتانية نفس الطريقة خاجد اول قطعة وابدء اشريها بالسيرب بسيط وانزل بالكريم شانتية وقطع من الفاكهة واقفل بالتانية العلامة هتسعدني احط الطبقات فوق بعض بالتساوي وهكذا احط طبقة واسقي واحط كريم جانتية والفاكهة واقفل لغاية موصل لاخر طبقة اسقي وابدء اغلفها بالكريم جانتية كلها واغلف الجوانب بالشيكولاتة المبشورة ومن فوق ابدء ازينها بالوردات بالكريم جانتية وفي الوسط انزل الشيكولاتة وازين الوردات بالكريو والف هنا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق