--> طريقة عمل الهريسة الدمياطي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / الحلويات الدمياطى / الهريسة الدمياطى / الهريسه

طريقة عمل الهريسة الدمياطي

الهريسة الدمياطي :



المقادير :

كيلو ونصف من دقيق رالسميد
450 جرام سمنة سايحة
3ملعقة كبيرة عسل جلوكوز
150 جرام جوز هند
9ملعقة كبيرة ماء
300جرام سكر ناعم
مكسرات للوجة
السيرب :
4كوب سكر
2كوب ماء
1/2 كوب عسل جلوكوز
عصرة ليمونة

شاهد ايضا :  طريقة عمل المشبك الدمياطى

طريقة عمل الهريسة زى المحلات بالظبط واحلى

الطريقة :

1- اضع الماء في طاسة وانزل عسل الجلوكوز واقوم بازابتة مع الماء علي النار وعندما يذوب ابعده عن النار واضع جوز الهند واقوم بتقليبهم جيدا معا .
2- بعد مالجوز يشرب المية ويطري انزل السكر واقلبهم حتي تختلط المكونات مع بعض وانزلهم العجان مع السميد واعجنها علي الهادي اعرف ازاي انها جاهزة اول ملاقيها مفروكة بس اول مجمعها تتجمع .
3- اخد 50 جرام من السمنة ادهن الصينية بيهم والباقي اسيحهم بس وانزلهم علي المكونات وابدء اعجنهم لغاية مالخليط يتجانس وابدء افردهم في الصواني وافرد عليهم المكسرات وافضل اضغط عليها كويس بصنية لغاية محس انها اتساوت كويس جدا.
4- بدخلها الفرن علي نار متوسطة علي الرف الوسطاني تاخد لوم من الجوانب افتح الشواية لغاية متاخد لون دهبي من فوق وابدء اسقيها الشربات بارد واعطيها الشربات واضغط علي الهريسة لو لقيت الشربات بان يبقا خلاص اخدت كفايتها لو ضغط مبنش اعطيها تاني لغاية متبان .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top