شيش كباب السمك
المقادير :
تتبيلة الشيش :
ربع كيلو فلفل رومي وحامي
راس ثوم
1/2 كوب خل
1/2 كوب عصير ليمون
ملعقة كبيرة كمون
2ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة
الشيش :
كيلو سمك فيلية مكعبات
ملعقة كبيرة مستردة
استكس
فلفل الوان مربعات
بصل مربعات
الطريقة :
التتبيلة :
1- في الخلاط او الكبة اضع كل المكونات مع بعض واقوم بخلطها ووضعها في برطمان في الثلاجة لحين الاستخدام .
2- اخذ جزء من التتبيلة وانزل عليهم المستردة وانزل قطع الفيلية فيها واقلبهم مع بعض واغطيهم واتركهم ساعتين في التتبيلة في الثلاجة .
3- اجيب الاستكس واحط فلفل وبصل وقطعة فيلية وهكذا حتي احصل علي كل الكمية في اعواد الاستكس واتركها نص ساعة كمان .
4- ابدء اسخن طاسة فيها القليل من الزيت واضع علي الشيش زيت بردو بسيط وانزل الشيش الطاسة ولازم الطاسة تكون سخنة جدا جدا عشان الفيلية ميلزقش ويلم معانا ع طول .
المقادير :
تتبيلة الشيش :
ربع كيلو فلفل رومي وحامي
راس ثوم
1/2 كوب خل
1/2 كوب عصير ليمون
ملعقة كبيرة كمون
2ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة
الشيش :
كيلو سمك فيلية مكعبات
ملعقة كبيرة مستردة
استكس
فلفل الوان مربعات
بصل مربعات
الطريقة :
التتبيلة :
1- في الخلاط او الكبة اضع كل المكونات مع بعض واقوم بخلطها ووضعها في برطمان في الثلاجة لحين الاستخدام .
2- اخذ جزء من التتبيلة وانزل عليهم المستردة وانزل قطع الفيلية فيها واقلبهم مع بعض واغطيهم واتركهم ساعتين في التتبيلة في الثلاجة .
3- اجيب الاستكس واحط فلفل وبصل وقطعة فيلية وهكذا حتي احصل علي كل الكمية في اعواد الاستكس واتركها نص ساعة كمان .
4- ابدء اسخن طاسة فيها القليل من الزيت واضع علي الشيش زيت بردو بسيط وانزل الشيش الطاسة ولازم الطاسة تكون سخنة جدا جدا عشان الفيلية ميلزقش ويلم معانا ع طول .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق