--> طريقة عمل الممبار - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / الممبار / طريقة عمل الممبار / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل الممبار

الممبار



المقادير :


1/2 كيلو ممبار
2كوب طماطم مبشورة
2بصلة كبيرة مقطعة صغير
2من كل نوع الخضرة مفرومين
2ملعقة كبيرة صلصة
3كوب ارز
ملح
فلفل
كسبرة ناشفة
كمون
ملعقة من بهارات السبعة
رشة قرفة
سكر
فلفل حارمكعبات
نصف كوب زيت


الطريقة :


1- اقوم بوضع البهارات والملح والسكر والقرفة والكمون والكسبرة وانزلهم علي البصلة وافضل افرك فيهم .
2- اضبف الطماطم ومحطوطين علي النار يتسبكم من غير اي مواد دهنية لتقليل المياه في الخلطة انزل الخضرة والصلصة والفلفل الحار والصلصة .
3- اقلبهم كويس جدا وانزلهم علي الارز وانزل الوزيت واقلبهم كويس جدا وابدء احشي الممبار ويكون مبطط ومش مملي اوي وانضفة وابدء ارصة .
4- اكون مسخنة مية وفيها حبهان وورق لورا وملح وفلفل ومستكة ولازم المية تكون بتغلي كويس وانزل الممبار واقفل علية اول ملاقية استويب اخرجة اسيبة يهدي وفي زيت سخن ابدء اقلية واقدمة.

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top