السميط التركي و3اطعمة من الجبنة
المقادير :
4كوب دقيق منخول
2علبة زبادي الواحدة 120جرام
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة خل
رشة ملح
2ملعقة كبيرة زيت
نصف كوب ماء دافيء للعجن
جبنة بوك
للوجة :
عسل مخفف بالماء
حبة البركة
سمسم
للجبنة :
ملعقة كبيرة حبة البركة
ملعقة كبيرة نعناع مجفف
حبة فلفل احمر
زيتون اسود مفروم
جبنة بوك
زيت
زعتر
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والخميرة والسكر والملح واقلب وانزل الزبادي والزيت والخل واقلب كل المكونات مع بعض تندمج كويس اعجن بالماء لغاية متتلم وتكون عجينة طرية افضل اعجن فيها لمده 7 دقايق واغطيها واتركها تختمر .
2- بعد مختمرت ابدء اقسمها كور واغطيها واتركها ترتاح 10 دقايق وابدء اوزع علي وشها قطع من الجبنة البيضة بوك واخد وحده وحدة وافردها بالجبنة اللي عليها بسمك نص سنتي والفها رول واتركها علي جمب واكمل بنفس الطريقة مع كل الكمية .
3- اخد اتنين اتنين اعملهم ضفيرة واعملهم دايرة وارصهم في صنبة خبز مدهونة زيت واترك السميك يختمر واهدهن الوجىة بالعسل الاسود المخفف بالماء براحة خالص عشان احافظ علي خمرها وارش علي الوش حبة البركة او سمسم.
4- ادخلة فرن سخن علي 200 لغاية مياخد لون من تحت ومن فوق لو من فوق مخدش لون واستوا واولع الشواية واخد بالي .
5- لعمل الجبنة اقطع الفلفل شرائح وااضعها في صنية مع رشة زيت وزعتر وادخله الفرن يتشوا اخرجة اقشرة وافرمة وانزلة في بولة وانزل علية علبة من الجبنة بوك واقلبهم مع بعض وده نوع .
6- الزيتون المقروم ومتصفي كويس انزل علية الجبنة واقلبهم مع بعض وده نوع تاني وفي طبق انزل حبة البركة والنعناع والجبنة واقلبهم مع بعض وده طبق تالت .
المقادير :
4كوب دقيق منخول
2علبة زبادي الواحدة 120جرام
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة خل
رشة ملح
2ملعقة كبيرة زيت
نصف كوب ماء دافيء للعجن
جبنة بوك
للوجة :
عسل مخفف بالماء
حبة البركة
سمسم
للجبنة :
ملعقة كبيرة حبة البركة
ملعقة كبيرة نعناع مجفف
حبة فلفل احمر
زيتون اسود مفروم
جبنة بوك
زيت
زعتر
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والخميرة والسكر والملح واقلب وانزل الزبادي والزيت والخل واقلب كل المكونات مع بعض تندمج كويس اعجن بالماء لغاية متتلم وتكون عجينة طرية افضل اعجن فيها لمده 7 دقايق واغطيها واتركها تختمر .
2- بعد مختمرت ابدء اقسمها كور واغطيها واتركها ترتاح 10 دقايق وابدء اوزع علي وشها قطع من الجبنة البيضة بوك واخد وحده وحدة وافردها بالجبنة اللي عليها بسمك نص سنتي والفها رول واتركها علي جمب واكمل بنفس الطريقة مع كل الكمية .
3- اخد اتنين اتنين اعملهم ضفيرة واعملهم دايرة وارصهم في صنبة خبز مدهونة زيت واترك السميك يختمر واهدهن الوجىة بالعسل الاسود المخفف بالماء براحة خالص عشان احافظ علي خمرها وارش علي الوش حبة البركة او سمسم.
4- ادخلة فرن سخن علي 200 لغاية مياخد لون من تحت ومن فوق لو من فوق مخدش لون واستوا واولع الشواية واخد بالي .
5- لعمل الجبنة اقطع الفلفل شرائح وااضعها في صنية مع رشة زيت وزعتر وادخله الفرن يتشوا اخرجة اقشرة وافرمة وانزلة في بولة وانزل علية علبة من الجبنة بوك واقلبهم مع بعض وده نوع .
6- الزيتون المقروم ومتصفي كويس انزل علية الجبنة واقلبهم مع بعض وده نوع تاني وفي طبق انزل حبة البركة والنعناع والجبنة واقلبهم مع بعض وده طبق تالت .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق