--> طريقة عمل صوابع زينب - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / زينب / صوابع / صوابع زينب / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل صوابع زينب

صوابع زينب

المقادير :
كوب دقيق
نصف كوب دقيق سمولينا
2ملعقة كبيرة نشا
2ملعقة كبيرة زيت
نصف ملعقة صغيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة خميرة
ذرة ملح
نصف كوب ماء دافيء
الشربات :
2كوب سكر
كوب ماء
نصف عصير ليمونة
ملعقة كبيرة عسل ابيض

الطريقة :
1- في بولة اضع الدقيق ودقيق السميد والنشا والملح واقوم بتقليبهم جيدا .
2- في كوب اضع الخميرة والسكر والقليل من الماء واقلبهم واتركهم يختمرو .
3- اضع علي المواد الجافة الزيت واقوم ببس الدقيق بالزيت حتي تحصلي علي خليط مثل حبات الرمل .
4- انزل الخميرة وابدء اعجن بالماء حتي تتكون عجينة متماسكة اقوم بوضعها في وعاء واغطيها واتركها تختمر ويتضاعف حجمها .
5- خلاص العجينة جاهزة هقسمها كرات صغيرة كلهم نفس المقاس وابدء علي مصفاه فتحتها كبيرة او مبشرة وابدء ابطط والم لغاية مخلص كل الكمية وعلي زيت سخن انزلها لغاية متاخد لةون دهبي حلو .
5-4-6- هكون عملالها الشربات وحطة علية العسل ويكون بارد وانزلها تقلبتين واطلعها علي مصفا تصفا خالص واقدمها .

اقرأ أيضا:

هناك 7 تعليقات:

  1. اكلات جميله وبتطلع تحفه ربنا يكرمك ويجازيكي كل خير شيف فاطمه ابو حاتي

    ردحذف
    الردود
    1. حبيبتى تلميلى ربنا يخليكى يارب وشكرا لزوقك

      حذف
  2. تسلم ايدك وعينك ربنا يزيدك من فضله ويحسن مابين ايديكي ويجازيك عنا خيرا

    ردحذف
  3. حبيبتي ماشاء الله عليكي عملت حاجات كتير منك وطلعت تحفه ربنا يبارك فيكي

    ردحذف
  4. ماشاء الله عليك كلك ذوق واحترام وجزاك الله خير الجزاء على كل ماتقدميه لنا

    ردحذف
  5. تسلم ايدك يا قمر وجزاكي الله خير

    ردحذف
  6. تسلم ايدك يا قمر وجزاكي الله خير

    ردحذف

اللحوم

اللحوم
to Top