الطحينة البيتي
المقادير :
كوب سمسم ابيض
كوب ونصف دقيق
كوب زيت نباتي
رشة ملح
الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار واسخنها كويس انزل السمسم واحمصة علي نار متوسطة من غير مالونة الابيض يتغير وانزلة في طبق ناشف ونضيف .
2- في نفس الطاسة انزل الدقيق واقوم بتقليبة علي النار من غير مغير لونة الامهم اني اطلع منة الرطوبة واطفي عليه النار .
3- في المطحنة انزل كمية من السمسم حسب حاجة المطحنة واخلط السمسم وبعد ميتخلط انزل القليل من الزيت من مقدار الزيت المكتوب عشان يساعدني علي الخلط وانزل اللي اضرب ده في كبة او خلاط .
4- اكمل طحن باقي كمية السمسم بنفس الطريقة وانزلهم الخلاط او الكبة وعليهم الدقيقورشة الملح وبقيت الزيت واطحنهم كلهم مع بعض جيدا حتي يصبح الخليط متجانس .
5- انزل الخليط في برطمان مفيهوش رطوبة ولا مبلول ناشف جدا ونظيف واغطية واحفظة في التلاجة لحين الاستخدام .
المقادير :
كوب سمسم ابيض
كوب ونصف دقيق
كوب زيت نباتي
رشة ملح
الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار واسخنها كويس انزل السمسم واحمصة علي نار متوسطة من غير مالونة الابيض يتغير وانزلة في طبق ناشف ونضيف .
2- في نفس الطاسة انزل الدقيق واقوم بتقليبة علي النار من غير مغير لونة الامهم اني اطلع منة الرطوبة واطفي عليه النار .
3- في المطحنة انزل كمية من السمسم حسب حاجة المطحنة واخلط السمسم وبعد ميتخلط انزل القليل من الزيت من مقدار الزيت المكتوب عشان يساعدني علي الخلط وانزل اللي اضرب ده في كبة او خلاط .
4- اكمل طحن باقي كمية السمسم بنفس الطريقة وانزلهم الخلاط او الكبة وعليهم الدقيقورشة الملح وبقيت الزيت واطحنهم كلهم مع بعض جيدا حتي يصبح الخليط متجانس .
5- انزل الخليط في برطمان مفيهوش رطوبة ولا مبلول ناشف جدا ونظيف واغطية واحفظة في التلاجة لحين الاستخدام .
تسلم ايدك يا قمر
ردحذف