البانية المقرمش
المقادير :
نصف كيلو صدورفراخ
التتبيلة:
علبة زبادي
ملعقة كبيرة كاتشب
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة صغيرة بصل بودر
نصف ملعقة صغيرة ثوم بودر
رشة سكر
ملح
فلفل اسود
للتغطية :
نصف كوب دقيق
نصف كوب بقسماط ناعم
نصف كوب رقائق ذرة مجروش
2ملعقة كبيرة نشا
رشة ملح
رشة فلفل اسود
زيت للقلي
الطريقة :
1- في بولة انزل الزبادي والكاتشب والملح والفلفل والبصل والثوم والحبهان والزعتر والسكر واقلب كل المكونات مع بعض انزل عليهم الفراخ واقلبهم واغطيهم لتاني يوم او 4ساعات علي الاقل .
2- في طبق انزل الدقيق والبقسماط والنشا ورقائق الذرة والملح والفلفل واقلبهم كويس جدا واجيب الفراخ وانزل الصدور واضغط عليه كويس واغطية كويس جدا وادخلة الفليزر نصف ساعة .
3- اجهز زيت ساخن جدا وانزل فيه البانية لغاية مياخد لون وبلاش تقليب طول مهوا طري عشان الطبقة متفكش ويكون شكلة مش لطيف يستوي اطلعة علي طبق عليه مناديل مطبخ واقدمة .
المقادير :
نصف كيلو صدورفراخ
التتبيلة:
علبة زبادي
ملعقة كبيرة كاتشب
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة صغيرة بصل بودر
نصف ملعقة صغيرة ثوم بودر
رشة سكر
ملح
فلفل اسود
للتغطية :
نصف كوب دقيق
نصف كوب بقسماط ناعم
نصف كوب رقائق ذرة مجروش
2ملعقة كبيرة نشا
رشة ملح
رشة فلفل اسود
زيت للقلي
الطريقة :
1- في بولة انزل الزبادي والكاتشب والملح والفلفل والبصل والثوم والحبهان والزعتر والسكر واقلب كل المكونات مع بعض انزل عليهم الفراخ واقلبهم واغطيهم لتاني يوم او 4ساعات علي الاقل .
2- في طبق انزل الدقيق والبقسماط والنشا ورقائق الذرة والملح والفلفل واقلبهم كويس جدا واجيب الفراخ وانزل الصدور واضغط عليه كويس واغطية كويس جدا وادخلة الفليزر نصف ساعة .
3- اجهز زيت ساخن جدا وانزل فيه البانية لغاية مياخد لون وبلاش تقليب طول مهوا طري عشان الطبقة متفكش ويكون شكلة مش لطيف يستوي اطلعة علي طبق عليه مناديل مطبخ واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق