كفتة اللحمة بالبطاطس
المقادير:
نصف كيلو لحمة حمرا مفرومة
ربع كيلو بطاطس مبشورة
بصلة مبشورة
طمطماية مبشورة
ملح
فلفل اسود
رشة سكر
رشة بهارات السبعة
الطريقة :
1- في بولة انزل اللحمة والبصل والبطاطس والطماطم والسكر والملح والفلفل والبهارات وقلبي كل المكونات مع بعض كويس جدا العجن الكتير مش بيخليها تفك خالص .
2- هاتي صنية اين كان شكلها مدور او مستطيلة او مربعة ادهنيها زبدة او سمنة وافردي العجينة في الصنية وغطيها بالفويل ودخلها فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي ارضية الفرن نصف ساعة .
3- خرجيها وقطعيها وغطيها تاني ودخليها علي الرف الوسطاني وهدي النار لغاية متستوي واكشفيها وحطيها تحت الشواية تاخد لون حلو .
4- ده كان شكل ممكن كمان تعمليها اقراص زي اقراص البرجر وادهني صنية ورصيها وغطيها بالفويل وبنفس طريقة الصنية الاولانية واول متستوي حطيها علي الشواية تاخد لون وفي طبق ورشة بقدونس وقدميها والف هنا .
المقادير:
نصف كيلو لحمة حمرا مفرومة
ربع كيلو بطاطس مبشورة
بصلة مبشورة
طمطماية مبشورة
ملح
فلفل اسود
رشة سكر
رشة بهارات السبعة
الطريقة :
1- في بولة انزل اللحمة والبصل والبطاطس والطماطم والسكر والملح والفلفل والبهارات وقلبي كل المكونات مع بعض كويس جدا العجن الكتير مش بيخليها تفك خالص .
2- هاتي صنية اين كان شكلها مدور او مستطيلة او مربعة ادهنيها زبدة او سمنة وافردي العجينة في الصنية وغطيها بالفويل ودخلها فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي ارضية الفرن نصف ساعة .
3- خرجيها وقطعيها وغطيها تاني ودخليها علي الرف الوسطاني وهدي النار لغاية متستوي واكشفيها وحطيها تحت الشواية تاخد لون حلو .
4- ده كان شكل ممكن كمان تعمليها اقراص زي اقراص البرجر وادهني صنية ورصيها وغطيها بالفويل وبنفس طريقة الصنية الاولانية واول متستوي حطيها علي الشواية تاخد لون وفي طبق ورشة بقدونس وقدميها والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق