--> طريقة عمل فطاير الميني بيتزا - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البيتزا / المطبخ / المعجنات / فاطمه ابو حاتى / مينى بيتزا

طريقة عمل فطاير الميني بيتزا


العجينه السحريه للبيتزا الوهميه الميني بيتزا فاطمه ابو خاتى 
الميني بيتزا فتكات
المقادير :
2كوب دقيق
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
2ملعقة كبيرة مايونيز
علبة زبادي صغيرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ربع كوب ماء دافيء
ماء دافيء للعجن
للتوبينج:
قطع فراخ صغيرة
ميكس جبن شيدر ومونزاريلا
زيتون اسود قطع صغيرة
فلفل رومي قطع صغيرة
طماطم قطع صغيرة
الصوص :
ملعقة كبيرة كاتشب
2ملعقة كبيرة صلصة
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملح
فلفل اسود
ملعقة كبيرة زيت

الطريقة :
1- في ربع كوب ماء اضع الخميرة والسكر واقلبهم واسبهم علي جمب يخمروا .
2- في بولة اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر واللبن واقلبهم وانزل الزبادي والمايونيز واقلب انزل الخميرة اللي فارت واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية وافضل اعجن فيها مدة 10 دقايق واتركها متغطية في مكان دافيء ليتضاعف حجمها .
3- بعد مالعجينة اختمرت اقوم بفردها دائرة كبيرة وابدء اقطعها باي قطاعة او استخدام كوباية وابدء ارصها في صنية فرن ادهن بالصوص وانزل الفراخ والفلفل والطماطم والجبن علي الوش واتركها نص ساعة ترتاح وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة 200لمدة 12 دقيقة وقدميها والف هنا ممكن من نفس العجينة اعمل منها بيتزا حجم كبير والف هنا .

اقرأ أيضا:

هناك تعليقان (2):

  1. هو ينفع اعجن بلبن بدل المية ؟

    ردحذف
    الردود
    1. ممكن تعملى طبعا والافضل بلبن رايب هيبقى احسن

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top