الشيش طاووق من فاطمه ابو حاتى
المقادير :
كيلو اوراك او صدور فراخ مكعبات
نصف كيلو فلفل الوان مكعبات
2بصل مكعبات
التتبيلة :
نصف كوب عصير البرتقال
ربع كوب زيت
ربع كوب خل
ملعقة كبيرة كاتشب
ملعقة كبيرة بصل بودر
ملعقة كبيرة ثوم بودر
نصف ملعقة صغيرة بهارات
ملعقة كبيرة زعتر
ملح
فلفل اسود
زيت
شاهد ايضا : طريقة عمل الشيش طاووق للشيف مروة الشافعى
الطريقة :
1- في بولة اضع البرتقال والكاتشب والزيت والخل والزعتر والثوم والبصل والبهارات وملح وفلفل واقلبهم كويس جدا .
2- انزل قطع الفراخ في التتبيلة واتركها متغطية لتاني يوم او مش اقل من 4ساعات في التتبيلة واضع اعواد الشيش تتنقع في ماء.
3- بعد متتبل اجيب اعواد الشيش اضع فلفل وبصل وقطعة فراخ وهكذا في كل الكمية وابدء ادهن زيت علي الجريل وانزل الشيش ياخدصدمة وتاخد لون ابدء اقلبها لغاية متستوي واقدمها .
جميله جدا هذه الوصفه تسلم ايدك
ردحذفتسلمى ياحبيبتى لتعليقك وزوقك جربيها هتعجبك اوى
حذف