--> طريقة عمل عيش البرجر - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home العيش / برجر / عيش / عيش البرجر / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل عيش البرجر

عيش البرجر

المقادير :
كيلو دقيق منخول
كوب زيت
كوب لبن دافيء
كوب ماء دافيء
2ابيض بيض
4ملعقة كبيرة سكر
2ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة صغيرة ملح
3ملعقة كبيرة زبدة للدهن
للوجة :
صفار البيض
القليل من اللبن

الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والملح وفي بولة انزل الزيت واللبن والماء والسكر والخميرة والابيض بيض واقلبهم مع بعض كويس جدا واتركهم يختمرو وتكون رغاوي .
2- انزل الخليط علي الدقيق واعجن كويس جدا تلم العجينة وتكون طرية لو احتاجت مية تانية انزلها لغاية متلم وتكون لينة جدا ولازم تتخدم وتتعجن كويس بعد متلم لمده 10 دقايق واضعها في بولة واغطيها واتركها في مكان دافيء لتختمر .
3- بعد متخمر العجينة اقوم بتهبيطها تاني واقوم بتقسيم العجينة كور صغيرة قد البيضة ويكون كلة مقاس واحد واغطية واتركة 10 دقايق وهو متغطي يرتاح وابدء افردة .
4- افرد العجينة كلها بمقاس واحد وبسمك اكتر من سنتي بشوية اجيب واحده وادهن الوجة زبدة طرية واضع القطعة التانية عليها يعني يكون طبقتين من العجين وق بعض وسطهم مسحة من الزبدة الطرية وهكذا مع باقي كمية العجين واضعهم في صنية الومنيوم مدهونة زيت .
5- اخلص الكمية واسبهم يختمرو مده نصف ساعة اختمر ادهن الوجة بالصفار مخلوط باللبن وادهن الوجة وممكن اضع علي الوجة سمسم او حبة البركة ويدخل الفرن حتي يصبح مستوي والوش ياخد اللون الدهبي .

اقرأ أيضا:

هناك تعليقان (2):

  1. لو حابه اعمل كمية بسيطه نص الكمية يبقي نص المقادير

    ردحذف
    الردود
    1. ايوا طبعا هيبقى نص المقادير اللى موجوده فوق

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top