كيكة البرتقال
المقادير :
2ونصف كوب دقيق
كوب زيت
ملعقة كبيرة معزز نكهة برتقال
كوب عصير برتقال
كوب ونصف سكر
4بيض
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
باكو بيكينج بودر
رشة ملح
الطريقة :
في بولة اضع البيض ورشة ملح والفانيليا والسكر واضرب علي اعلي سرعة لغاية مالقوام يبقا كريمي وعالي ولونة ابيض ابدء انزل الزيت سرسوب رفيع مع الضرب .
2- علي الدقيق المنخول مرتين انزل البيكينج بودر وعلي البرتقال انزل معزز النكهة وانزل البرتقال علي الخليط واضربهم لغاية ميندمجم كويس جدا وانزل الدقيق وعلي اقل سرعة اضرب لغاية ميكون الخليط اندمج ومش تقيل اوي .
3- انزلها في صنية مدهونة ومتبطنة بدقيق ومتسابة 10 دقايق ترتاح وانزل الخليط في صنية مقاس 26 وعلي درجة حرارة 170 وبعد نصف ساعة اختبرها من النص لو استوت تمام مستوتش يبقا اسبها تستوي .
المقادير :
2ونصف كوب دقيق
كوب زيت
ملعقة كبيرة معزز نكهة برتقال
كوب عصير برتقال
كوب ونصف سكر
4بيض
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
باكو بيكينج بودر
رشة ملح
الطريقة :
في بولة اضع البيض ورشة ملح والفانيليا والسكر واضرب علي اعلي سرعة لغاية مالقوام يبقا كريمي وعالي ولونة ابيض ابدء انزل الزيت سرسوب رفيع مع الضرب .
2- علي الدقيق المنخول مرتين انزل البيكينج بودر وعلي البرتقال انزل معزز النكهة وانزل البرتقال علي الخليط واضربهم لغاية ميندمجم كويس جدا وانزل الدقيق وعلي اقل سرعة اضرب لغاية ميكون الخليط اندمج ومش تقيل اوي .
3- انزلها في صنية مدهونة ومتبطنة بدقيق ومتسابة 10 دقايق ترتاح وانزل الخليط في صنية مقاس 26 وعلي درجة حرارة 170 وبعد نصف ساعة اختبرها من النص لو استوت تمام مستوتش يبقا اسبها تستوي .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق