الدوناتس
المقادير :
2كوب ونصف دقيق
ربع كوب ماء دافيء
2علبة زبادي
2ملعقة كبيرة مايونيز
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
2ملعقة صغيرة خميرة
2ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
الطريقة :
1- في العجان او علي ايدك اعجن الدقيق واللبن والخميرة والسكر والبيكينج بودر والملح واقلبهم كويس .
2- انزل الزبادي والمايونيز واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية واعجن فيها لمده 10 دقايق .
3- اسيب العجينة متغطية تختمرويتضاعف حجمها اختمرت افردها واقطعها بالقطاعة واضعها في صنية تختمر تاني .
4- في زيت غزير وسخن انزل الدوناتس واهدي النار لغاية مياخد لون من تحت اقلبة لغاية ميكون اللون دهبي اطلعة علي منادبل مطبخ.
5- اسيبة يبرد وازينة بالشيكولاتة البيضة او البني وفورماسيلو اوالتزيين ده حسب راحتك .
المقادير :
2كوب ونصف دقيق
ربع كوب ماء دافيء
2علبة زبادي
2ملعقة كبيرة مايونيز
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
2ملعقة صغيرة خميرة
2ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
الطريقة :
1- في العجان او علي ايدك اعجن الدقيق واللبن والخميرة والسكر والبيكينج بودر والملح واقلبهم كويس .
2- انزل الزبادي والمايونيز واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية واعجن فيها لمده 10 دقايق .
3- اسيب العجينة متغطية تختمرويتضاعف حجمها اختمرت افردها واقطعها بالقطاعة واضعها في صنية تختمر تاني .
4- في زيت غزير وسخن انزل الدوناتس واهدي النار لغاية مياخد لون من تحت اقلبة لغاية ميكون اللون دهبي اطلعة علي منادبل مطبخ.
5- اسيبة يبرد وازينة بالشيكولاتة البيضة او البني وفورماسيلو اوالتزيين ده حسب راحتك .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق