--> طريقة عمل المندي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الدجاج / المطبخ / المندي / فاطمه ابو حاتي / مندي الدجاج

طريقة عمل المندي

المندي 

المقادير :
للتبيل الفراخ :
فرخة 8قطع
ملعقة صغيرة بهرات مندي جاهزة 
ملعقة صغيرة بودرة زعفران 
2ملعقة صغيرة ماء 
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة صغيرة سكر 
مكونات الارز :
2وب ارز بسمتي مغسول ومنقوع 
3كوب شوربة سخنة 
بهارات مندي 
بصلة كبيرة مقطعة صغير 
قرفة 
حبهان 
قرنفل 
فلفل اسود حصي 
ورق لورا 
ملح
2ملعقة كبيرة زيت 
ملعقة كبيرة سمنة 
ملعقة كبيرة كاتشب

الطريقة :
1- ابدء اعمل فتحات في الفراخ وانزل عليها بهارات المندي وادوب الزعفران في الماء واخد منة ملعقة صغيرة وملح وسكر واتبل الفراخ كويس جدا من كل الجوانب واغطيها واسبهاا مش اقل من ساعتين .
2- علي النار انزل السمنة والزيت تسخن كويس انزل القرفة والقرنفل واللورا والحبهان والفلفل الحصي ريحتهم تطلع انزل البصلة واقلب حتي تصبح باللون الدهبي الفاتح وانزل الارز واقلبه كويس لغاية ميسخن انزل الشوربة واظبط الملح .
3- اشلها من علي النار اول منزلها الشوربة واجيب شبكة او فويل واعملة فتحات ارص عليها الفراخ واغطي بالفويل كويس جدا بحيث ان ميكنش في اي مكان يطاع منة البخار وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة عالية لمده نصف ساعة واهدي النار خالص بتاخد ساعة ونصف في الفرن وتطلع ادهن الفراخ بالكاتشب وادخلها تحت الشواية تاخد لون واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top