المندي
المقادير :
للتبيل الفراخ :
فرخة 8قطع
ملعقة صغيرة بهرات مندي جاهزة
ملعقة صغيرة بودرة زعفران
2ملعقة صغيرة ماء
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة صغيرة سكر
مكونات الارز :
2وب ارز بسمتي مغسول ومنقوع
3كوب شوربة سخنة
بهارات مندي
بصلة كبيرة مقطعة صغير
قرفة
حبهان
قرنفل
فلفل اسود حصي
ورق لورا
ملح
2ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة سمنة
ملعقة كبيرة كاتشب
الطريقة :
1- ابدء اعمل فتحات في الفراخ وانزل عليها بهارات المندي وادوب الزعفران في الماء واخد منة ملعقة صغيرة وملح وسكر واتبل الفراخ كويس جدا من كل الجوانب واغطيها واسبهاا مش اقل من ساعتين .
2- علي النار انزل السمنة والزيت تسخن كويس انزل القرفة والقرنفل واللورا والحبهان والفلفل الحصي ريحتهم تطلع انزل البصلة واقلب حتي تصبح باللون الدهبي الفاتح وانزل الارز واقلبه كويس لغاية ميسخن انزل الشوربة واظبط الملح .
3- اشلها من علي النار اول منزلها الشوربة واجيب شبكة او فويل واعملة فتحات ارص عليها الفراخ واغطي بالفويل كويس جدا بحيث ان ميكنش في اي مكان يطاع منة البخار وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة عالية لمده نصف ساعة واهدي النار خالص بتاخد ساعة ونصف في الفرن وتطلع ادهن الفراخ بالكاتشب وادخلها تحت الشواية تاخد لون واقدمها .
المقادير :
للتبيل الفراخ :
فرخة 8قطع
ملعقة صغيرة بهرات مندي جاهزة
ملعقة صغيرة بودرة زعفران
2ملعقة صغيرة ماء
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة صغيرة سكر
مكونات الارز :
2وب ارز بسمتي مغسول ومنقوع
3كوب شوربة سخنة
بهارات مندي
بصلة كبيرة مقطعة صغير
قرفة
حبهان
قرنفل
فلفل اسود حصي
ورق لورا
ملح
2ملعقة كبيرة زيت
ملعقة كبيرة سمنة
ملعقة كبيرة كاتشب
الطريقة :
1- ابدء اعمل فتحات في الفراخ وانزل عليها بهارات المندي وادوب الزعفران في الماء واخد منة ملعقة صغيرة وملح وسكر واتبل الفراخ كويس جدا من كل الجوانب واغطيها واسبهاا مش اقل من ساعتين .
2- علي النار انزل السمنة والزيت تسخن كويس انزل القرفة والقرنفل واللورا والحبهان والفلفل الحصي ريحتهم تطلع انزل البصلة واقلب حتي تصبح باللون الدهبي الفاتح وانزل الارز واقلبه كويس لغاية ميسخن انزل الشوربة واظبط الملح .
3- اشلها من علي النار اول منزلها الشوربة واجيب شبكة او فويل واعملة فتحات ارص عليها الفراخ واغطي بالفويل كويس جدا بحيث ان ميكنش في اي مكان يطاع منة البخار وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة عالية لمده نصف ساعة واهدي النار خالص بتاخد ساعة ونصف في الفرن وتطلع ادهن الفراخ بالكاتشب وادخلها تحت الشواية تاخد لون واقدمها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق