--> طريقة عمل القراقيش - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home القراقيش / طريقة عمل القراقيش / فاطمه ابو حاتي / معجنات

طريقة عمل القراقيش

القراقيش 

المقادير :
كيلو دقيق 
نصف كوب سمنة علي زيت 
كوب ماء دافيء للعجن 
ربع كوب ماء دافيء 
3ملعقة كبيرة لبن بودر 
3ملعقة كبيرة سمسم محمص 
باكو بيكينج بودر 
ملعقة كبيرة ينسون وشمر مطحونين 
ملعقة كبيرة ونصف سكر 
ملعقة كبيرة ونصف خميرة فورية 
رشة ملح

طريقة عمل قراقيش بالجبنة فاطمه ابو حاتى

الطريقة :
1- في البولة انزل الدقيق والينسون والبيكينج بودر والسمسم واللبن والملح واقلبهم كويبيس مع بعض .
2- في ربع كوب الماء انزل الخميرة والسكر واقلبهم حتي تختمر العجينة .
3- انزل الماده الدهنية علي الدقيق واغلف الدقيق كلة بيها وانزل الخميرة واعجنن بالماء حتي تتكون عجينة يدوب تلم واغطيها واتركها تختمر .
4- بعد التخمير اقوم بتقسيم العجينة الي 3اجزاء افرد اول جزء وابدء اقطعة اصابع طويلة واحطهم في صنية الومنيوم مدهونة زيت .
5- الجزء التاني افردة واجيب عجوة معجونة مع زبدة او سمنة وافردها علي العجينة واساوي العجينة وابدء الفها رول واقعزي السويسرول القطع بسمك 2سنتي .
6- الجزء التالت افردة بس رقيق شوية واحط العجوة علي نص العجينة واجيب الجزء التاني علي الاول وابططهم واقطع اصابع طويلة وارصعهم في صنية الومنيوم اسيب القراقيش تخمر تاني ادخلهم فرن سخن علي درجة حرارة 200 نص ساعة واخرجهم .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top