القراقيش
المقادير :
كيلو دقيق
نصف كوب سمنة علي زيت
كوب ماء دافيء للعجن
ربع كوب ماء دافيء
3ملعقة كبيرة لبن بودر
3ملعقة كبيرة سمسم محمص
باكو بيكينج بودر
ملعقة كبيرة ينسون وشمر مطحونين
ملعقة كبيرة ونصف سكر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة فورية
رشة ملح
طريقة عمل قراقيش بالجبنة فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- في البولة انزل الدقيق والينسون والبيكينج بودر والسمسم واللبن والملح واقلبهم كويبيس مع بعض .
2- في ربع كوب الماء انزل الخميرة والسكر واقلبهم حتي تختمر العجينة .
3- انزل الماده الدهنية علي الدقيق واغلف الدقيق كلة بيها وانزل الخميرة واعجنن بالماء حتي تتكون عجينة يدوب تلم واغطيها واتركها تختمر .
4- بعد التخمير اقوم بتقسيم العجينة الي 3اجزاء افرد اول جزء وابدء اقطعة اصابع طويلة واحطهم في صنية الومنيوم مدهونة زيت .
5- الجزء التاني افردة واجيب عجوة معجونة مع زبدة او سمنة وافردها علي العجينة واساوي العجينة وابدء الفها رول واقعزي السويسرول القطع بسمك 2سنتي .
6- الجزء التالت افردة بس رقيق شوية واحط العجوة علي نص العجينة واجيب الجزء التاني علي الاول وابططهم واقطع اصابع طويلة وارصعهم في صنية الومنيوم اسيب القراقيش تخمر تاني ادخلهم فرن سخن علي درجة حرارة 200 نص ساعة واخرجهم .
المقادير :
كيلو دقيق
نصف كوب سمنة علي زيت
كوب ماء دافيء للعجن
ربع كوب ماء دافيء
3ملعقة كبيرة لبن بودر
3ملعقة كبيرة سمسم محمص
باكو بيكينج بودر
ملعقة كبيرة ينسون وشمر مطحونين
ملعقة كبيرة ونصف سكر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة فورية
رشة ملح
طريقة عمل قراقيش بالجبنة فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- في البولة انزل الدقيق والينسون والبيكينج بودر والسمسم واللبن والملح واقلبهم كويبيس مع بعض .
2- في ربع كوب الماء انزل الخميرة والسكر واقلبهم حتي تختمر العجينة .
3- انزل الماده الدهنية علي الدقيق واغلف الدقيق كلة بيها وانزل الخميرة واعجنن بالماء حتي تتكون عجينة يدوب تلم واغطيها واتركها تختمر .
4- بعد التخمير اقوم بتقسيم العجينة الي 3اجزاء افرد اول جزء وابدء اقطعة اصابع طويلة واحطهم في صنية الومنيوم مدهونة زيت .
5- الجزء التاني افردة واجيب عجوة معجونة مع زبدة او سمنة وافردها علي العجينة واساوي العجينة وابدء الفها رول واقعزي السويسرول القطع بسمك 2سنتي .
6- الجزء التالت افردة بس رقيق شوية واحط العجوة علي نص العجينة واجيب الجزء التاني علي الاول وابططهم واقطع اصابع طويلة وارصعهم في صنية الومنيوم اسيب القراقيش تخمر تاني ادخلهم فرن سخن علي درجة حرارة 200 نص ساعة واخرجهم .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق