--> طاجن المكرونة باللحمة المفرومة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / المكرونة باللحمة المفرومة / طاجن / فاطمه ابو حاتى / لحمة مفرومه / مكرونة

طاجن المكرونة باللحمة المفرومة

طاجن المكرونة باللحمة المفرومة


المقادير :
نصف كيلو لحمة مفرومة
مكرونة بينا (القلم)
2بصل مكعبات صغيرة
فلفل رومي مكعبات صغيرة
فلفل حار مكعبات صغيرة
2كوب عصير طماطم
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2مكعب مرق
2ملعقة كبيرة صلصة
رشة سكر
بهارات
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة
ملح
فلفل اسود
الدقة :
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
ملعقة كبيرة فلفل مفروم
2ملعقة كبيرة زيت
نصف كوب خل
كوب ماء
كمون
كزبرة جافة
رشة شطة
ملح


الطريقة :
1- في طاسة علي النار اضع زيت يسخن انزل البصل واعطيلو تشويحة وانزل الملح والفلفل الاسود والبهارات  الفلفل الحار والرومي واقلب يدبلم انزل  اللحمة مع الخضار لغاية متستوي  وانزلها رشة سكر وملح وفلفل اسود وبهارات .
2- حلة علي النار انزل القليل من الزيت وانزل الطماطم لغاية متغلي انزل الثوم والكزبرة والكمون والملح والفلفل الاسود .
3- خلاص الصلصة لو لقيتها مش محتاجة الصلصة متحطيهاش واللحمة استوت هعمل اي اجيب طاجن وانزل كميتي من اللحمة اللي هلاقيها مناسبة للطاجن وانزل المكرونة زي مهيا وانزل الصلصة لازم تغطي المكرونة لو لقتيها مش مغطيهاها ازودها مية سخنة .
4- اغطيها بقويل وادخلها علي ارضية الفرن يكون سخن علي درجة حرارة 200 تغلي اطلعها علي الرف الوسطاني واهدي النار لغاية متستوي واخرجها واقدمها ازاي اقلب اطاجن علي طبق والف هنا .
5- في طاسة علي النار اضع زيت يسخن انزل الثوم تقليبة وانزلة الفلفل واقلبهم مع بعض مش عاوزة لون الفلفل والثوم يتغيرم انزل الخل والماء والملح واقلب تغلي اقدمها .

اقرأ أيضا:

هناك 4 تعليقات:

  1. تسلم ايدك على طاجن المكرونة زي بتاع المحلات

    ردحذف
    الردود
    1. تسلميلي ربنا يخليكي ده من زوقك وبالف هنا

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top