--> كريب حادق / كريب حلو / حشوات الكريب / استريبس تشيكين / صوص الشيكولاتة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home العزومة / فاطمة ابو حاتي / فطمه ابو حاتي / مطبخ حلا

كريب حادق / كريب حلو / حشوات الكريب / استريبس تشيكين / صوص الشيكولاتة

كريب حادق 

المقادير :
كوب دقيق 
كوب لبن 
2بيضة 
ملعقة كبيرة نشا 
ملعقة كبيرة خل 
ملعقة كبيرة زبده او زيت 
رشة ملح
رشة فلفل اسود 


الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والفلفل والنشا واقلبهم انزل البيض والزبده والخل وانزل اللبن واضرب بالمضرب الكهربائي او اليدوي او الخلاط حتي احصل علي خليط سائل لا يوجد به اي تكتلات .
2- اترك الخليط نصف ساعة ليرتاح تماما واقوم بتسخين الطاسة ودهنة زيت بسيطة واقوم انزال كبشة من الخليط واقوم بلف الطاسة حتي يتشكل بشكل داري .
3- عندما تترك العجينة الاطراف اقوم بهزها لو اهتزت معي اقوم بتقليبها علي الجانب الاخر تاخد لون بسيط واقوم بوضعها علي فوطة نظيفة وهكذا حتيب تنفذ الكمية .

كريب حلو 

المقادير :
كوب دقيق 
ملعقة كبيرة نشا 
كوب لبن 
بيضة 
ملعقة صغيرة فانيليا 
رشة ملح
ملعقة كبيرة زبده او زيت 
ملعقة كبيرة خل 

الطريقة :
1- في بولة اخلط الدقيق والنشا والوالملح وانزل البيضة والخل والفانيليا واللبن والزبدة واخطهم بالمضرب الكهربائي او اليدوي او الخلاط .
2- اقوم بتركة نصف ساعة حتي يرتاح واقوم بدهن طاسة ماده دهنية واقوم بانزال كبشة من الخليط واقوم بلف الطاسة حتي يتكون قرص دائري .

3- عندما يترك الاطراف احركة اذا تحرك اقوم بقلبة حتي ياخذ لون بسيط واقوم بانزالة علي فوطة نظيفة واقوم بعمل كل المقدار بنفس الطريقة .
حشوات كريب حادق
حشوات كريب حلو 


حشوات الكريب 
المقادير :
استريبس تشيكن
ميكس جبن 
بطاطس محمرة 
فلفل شرائح
كاتشب 
مايونيز 
زيتون اسود شرائح
موز 
شيكولاتة قابلة للدهن 

الطريقة :
1- اقوم بوضع قرص الكريب الحادق علي الطاسة واقوم بتنية تنية بسيطة واضع الاستريبس والجبن وكاتش ومايونيز والفلفل الاخضر واقوم بتية من الجهتين حتي احصل علي شكل مثلث واقوم بتحميصة من الجهتين .
2- اضع قطعة اخذ قطعة من الكريب الحادق واتنية تنية بسيطة واضع بطاطس وجبن وكاتب ومايونيز وفلفل واتنية من الجهتين حتي احصل علي شكل مثلث واقوم بتحميصة من الجهتين .
3- اضع علي الطاس ة الكيب الحلو واضع شيكولاتة قبلة للدهن واضع شرائح موز واقوم بتية علي شكل مثلث او مربعات واقدمة مع صوص الشيكولاتة وازينة بالكريز .
 استريبس اتشيكن 

المقادير :
نصف كيلو صدور فراخ
ملعقة كبيرة صوص حار او كاتشب
رشة سكر 
ملعقة كبيرة بصل بودر 
ملعقة صغيرة بصل بودر 
ملعقة صغيرة بابريكا 
ملعقة صغيرة بهارات فراخ
ملعقة صغيرة زعتر 
ملح 
فلفل اسود
للتغطية الاولي :
كوب دقيق 
3ملعقة كبيرة نشا 
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
رشة بهارات فراخ
رشة بصل بودر 
رشة ثوم بودر 
بابريكا 
ماء 
للتغطية الاخيرة :
كوب دقيق 
نصف كوب نشا 

الطريقة :
1- اقوم بتقطيع صدور الفراخ اي قطع لا هيا رفيعة ولا سميكة وطبعا الفراخ منضتنها كويس جدا ونقعنها في ماء وخل 10 دقائق ومصفينها كويس جدا .
2- في بولة  انزل الفراخ وانزل الزعتر والبصل والثوم والكاتب او الصوص الحار والسكر والبابريكا وبهارات الفراخ وملح وفلفل اسود واقلب كله مع بعض .
3- اقوم بتركهم ساعتين واقوم بعمل التغطية في بولة انزل الدقيق والنشا والبيكينج بودر والبهارات كلها  واقلبهم وبالماء انزل واحده واحده مع التقليب حتي احصل علي خليط شبة خليط البان كيك لا تقيل ولا خفيف .
4- في طبق اخر انزل الدقيق والنشا واقلب كل ده مع بعض وانزل الفراخ في الخليط وانزل علي الدقيق بالنشا وارص في طبق بجانب بعض اخلص كل الكمية واغطيهم وادخلهم التلاجة لمده ساعة .

5- اطلعهم واسخن طاسة فيها زيت سخن جدا وابدء احمر الفراخ واطلعه واقدمة وبالف هنا .

صوص الشيكولاتة 

المقادير :
نصف كوب كاكاو 
نصف كوب زبادي او لبن سخن
كوب سكر بودر 
نصف كوب زيت 

الطريقة :
1- في الخلاط او الكبة اضع اللبن  والسكر والكاكاو واقوم بخلطهم كويس جدا حتي يمتزجو .
2- انزل الزيت واضرب الخليط كويس جدا وهو دلوقتي جاهز استخدمة في تزيين الكيك او الكريب .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top