--> طريقة عمل العجينة المورقة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home العجينة / العجينة المورقة / المورقة / عجينة / فاطمه ابو حاتى / مورقة

طريقة عمل العجينة المورقة

العجينة المورقة






المقادير :
كيلو دقيق منخول
كوب ماء دافيء
نصف كوب زيت
2علبة زبادي
6ملعقة كبيرة لبن بودر
3ملعقة كبيرة سكر
3ملعقة كبيرة خميرة فورية
باكو بيكينج بودر
رشة ملح
للحشوات :
جبنة فيتا
جبنة مونزاريلا
جبنة شيدر شرائح
جبنة رومي شرائح
مربي
شيكولاتة دهن
زبدة طرية
لدهن الوجة :
اصفر بيض
رشة قهوة سريعة الذوبان
نصف ملعقة صغيرة سكر
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
للتزيين :
فواكة مسكرة
كريمة
مربي اي نوع
كريز مجفف

الطريقة :
1-في العجان او علي ايدك مفيش مشكلة انزل الدقيق واللبن والبيكينج بودر والملح واقلبهم مع بعض لو متاكده من الخميرة بتاعتك خطيها علي طول لو لا في كوب ماء دافي نزلي الخميرة والسكر وقلبيهم مع بعض والافضل انك تختبريها .
2- انزل علي الدقيق الزبادي والخميرة المختمرة واقلب كويس جدا هتكون عجينة طرية خالص وبتلزق الم العجينة بالزيت مع العجن لمده 10 دقايق هتلاقيها لمت وسابت ايدك بس طرية جدا ولينة وناعمة وفي بولة وغطيها وسبيها تختمر نص ساعة وهتلاقيها عليت واختمرت وبقت روعة .
3- اقسم العجينةا لكور قد البرتقانة البلدي  واغطيهم واسبهم 10 دقايق يرتاحم وبعدها بجيب الزبدة بتاعتي عشان ابدء اشتغل افرد الكورة الاولانية بسمك نص سنتي واجيب طبق عليه رشة دقيق وابدء انزل علية العجينة وادهن بالزبدة والكورة التانية افردها بنفس السمك وادهن الزبدة وهكذا لغاية معمل 8طبقات بينهم زبدة طرية بس مدهنش وش اخر واحده .
داناش وهنعرف ازاي دلوقت طبعا العجينة هتعملي 8طبقات عمل منهم كراسو و8طبقا ت هعمل منهم الكرواون ولو عملت طبقات اقل من باقي العجينة هعمل منهم الدناش الطبقات كترتيها قللتيها دي تبع حريتك مفيهاش مشكلة خالص .
5- نفرد الطبقات لغاية منخليها بسمك نص سنتي هنقطعها مثلثات متساوية ونيجي من اخر المثلث ونعمل قطعة صغيرة والف رول وانا بشد الطرف ممكن اسيبة سادة او احشية عنك رومي شيدر او مونزاريلا وممكن فيتا وزيتون حسب رغبك حطي الحشو ولفي بنفس الطريقة المهم الطرف يكون لتحت ورصي في الصنية بتاعتة خلصي الكمية وسبية علي جمب نص ساعة يختمر مرة تانية .
6- نجيب الطبقات التانية ونفردها بنفس الطريقة والسمك واقطعها مستطيلات وابتدي اقطعة مستطيلات اصغير وابدء احشية والفه وارصة في الصنية واسيبة نص ساعة يخمر تاني .
7- من نفس العجينة ممكن اعمل شرائح طويلة والفها علي كورنية واسيبة يختمر بردو نص ساعة وممكن اقطع منها مستطيلات مش عريضة اوب والفها رول واجي للنص واقطع واحطها في الصنية واقفة واضغط عليها بسيط واحط في النص كريزاية واعمل الكمية اللي محتجاها واسبها تختمر في الصنية نص ساعة بعد مكل المخبوزات اللي عملناها تختمر اخلط الصفار مع السكر والقهوة واللبن وابدء ادهن المخبوزات بس براحة خالص عشان الخمر ميهبطش وادخلة فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي الرف الوسطاني لغاية ميستوي لو الوش محمرش ممكن احطة تحت الشواية لغاية مياخد لون من الوش .
8- عملنا من العجينة الباتية والكرواسون لفائف الكورنية وحشيناها بالكريمة والفواكة المسكرة والدناش واول ميخرج هندهنة بالمربي وهو سخن ونقدمة بالف هنا وشفا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top