--> طريقة عمل المعمول بالتمر - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home التمر / المعمول / المعمول بالتمر / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل المعمول بالتمر

المعمول بالتمر
المعمول بالتمر


المقادير :

2كوب دقيق منخول
كوب ونصف دقيق سمولينا او دقيق البسبوسة
كوب زبده او سمنة
2ملعقة كبيرة زيت
نصف كوب لبن بودرة
نصف كوب سكر بودرة
ملعقة كبيرة ماء ورد
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ذرة ملح
نصف كوب ماء للعجن
للحشو :
عجوة +ملعقة كبيرة زبدة
عين جمل مجروش
ملعقة صغيرة عسل ابيض
ملعقة صغيرة زبدة

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والسمولينا والبيكينج بودر والملح والسكر واللبن البودر واقلبهم مع بعض .

2- انزل الزبدة او السمنة والزيت وابدء اشرب الدقيق منهم ابسهم لغاية ملاقي الدقيق شرب كل الزبدة والزيت .
3- انزل ماء الورد وابدء اعجن بالماء انزل معلقة بمعلقة لغاية متلم معايا وتتشكل من غير متشقق تبقا العجينة جاهزة .
- في بولة انزل عين الجمل والزبدة والعسل واقلبهم كويس جدا واكورهم كور صغيرة خالص واعجن العجوة مع الزبدة واكورها كور صغيرة بردو .
4- اجيب قوالب المعمول وابدء اشكل المعمول واحشية وممكن استخدم المنقاش اخلص كل الكمية وادخلة فرن سخن علي 180 درجة علبي الرف الوسطاني بياخد من 1/3 ساعة الي 1/2 ساعة واطلعة واسيبو يبرد خالص واقدمة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top