التوست
المقادير :
5كوب دقيق
علبة زبادي
كوب لبن دافيء
2ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
ربع كوب زيت
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة خل
رشة ملح
نصف كوب ماء دافيء للعجن
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والبيكينج بودر واللبن البودرة والملح والسكر والخميرة والخل واخلط انزل الزبادي واللبن مع العجن وابدء انزل الماء واشوف النتيجة اول متلم انزل الزيت و نكمل عليها عجن لمده 10 دقايق حتي تصبح عجينة ناعمة وطرية جدا .
2- ممكن تعجنيها علي ايدك مفيش مشكلة المها واضعها في بولة واتركها تختمر جيدا وبعد التخمير انزلها علي الرخامة وافردها مستنطيل ومتكنش سميكة ولا رفيعة خليها بسمك نصف سنتي .
3- ابدء الفها رول واحضر طاجن انجليش كيك مدهون زيت او زبدة وانزل العجينة واضغطط عليها لغاية متاخد ربع القالب اغطيها واتركها حتي يتضاعف حجمها لازم العجينة تملا القالب وادخلها الفرن علي درجة حرارة 200 لغاية متستوي وتاخد لون علي الرف الاوسط او متخرج اغطيها بفوطة مندية لغاية ميبرد تماما واقطعة واقدمة .
المقادير :
5كوب دقيق
علبة زبادي
كوب لبن دافيء
2ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
ربع كوب زيت
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة خل
رشة ملح
نصف كوب ماء دافيء للعجن
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والبيكينج بودر واللبن البودرة والملح والسكر والخميرة والخل واخلط انزل الزبادي واللبن مع العجن وابدء انزل الماء واشوف النتيجة اول متلم انزل الزيت و نكمل عليها عجن لمده 10 دقايق حتي تصبح عجينة ناعمة وطرية جدا .
2- ممكن تعجنيها علي ايدك مفيش مشكلة المها واضعها في بولة واتركها تختمر جيدا وبعد التخمير انزلها علي الرخامة وافردها مستنطيل ومتكنش سميكة ولا رفيعة خليها بسمك نصف سنتي .
3- ابدء الفها رول واحضر طاجن انجليش كيك مدهون زيت او زبدة وانزل العجينة واضغطط عليها لغاية متاخد ربع القالب اغطيها واتركها حتي يتضاعف حجمها لازم العجينة تملا القالب وادخلها الفرن علي درجة حرارة 200 لغاية متستوي وتاخد لون علي الرف الاوسط او متخرج اغطيها بفوطة مندية لغاية ميبرد تماما واقطعة واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق