الزيتون اخضر المخلل
المقادير:
كيلوالزيتون التفاحي
ربع كيلو جزر مبشور
ربع كيلو فلفل حار شرائح
حزمة كرفس
نصف كوب من عصير الليمون
ربع كوب خل
ملعقة كبيرة من الفلفل الاحمر المفروم
ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة حبة البركة
ملعقة صغيرة كركم
ملعقة صغيرة من الكزبرة الناشفة
4ملعقة كبيرة ملح
لتر ماء مغلي وبارده
قشور الليمون المعصور
الطريقة:
1- في بولة انزل الجزر والفلفل الاحمر والحار والكرفس وحبة البركة والكركم والكزبرة واقلب كل المكونات مع بعض .
2- ههاتي الزيتون وشقية بالسكينة وهاتي برطمان كبير ونزلي شوية من الخلطة والزيتون واعملي طبقات من كل الخلطة والزيتون واكبسي كويس لغاية ميتملا .
3-هاتي بولة نزلي المية المغلية وسبناها تبرد ونزلي الملح والليمون والخل والسكر وقلبي كويس ونزلي المحلول الملحي علي الزتون وحولي المية توصل لتحت عشان يكون مظبوط
4- علي الوش رصي قشر الليمون المعصور وعلية وكيس اقفلي بية الفتحة وغطية كويس حطي الزيت ع الوش وغطية بكيس نايلون واقفلي بالغطا و3اسابيع وكلي احلا زتون .
المقادير:
كيلوالزيتون التفاحي
ربع كيلو جزر مبشور
ربع كيلو فلفل حار شرائح
حزمة كرفس
نصف كوب من عصير الليمون
ربع كوب خل
ملعقة كبيرة من الفلفل الاحمر المفروم
ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة حبة البركة
ملعقة صغيرة كركم
ملعقة صغيرة من الكزبرة الناشفة
4ملعقة كبيرة ملح
لتر ماء مغلي وبارده
قشور الليمون المعصور
الطريقة:
1- في بولة انزل الجزر والفلفل الاحمر والحار والكرفس وحبة البركة والكركم والكزبرة واقلب كل المكونات مع بعض .
2- ههاتي الزيتون وشقية بالسكينة وهاتي برطمان كبير ونزلي شوية من الخلطة والزيتون واعملي طبقات من كل الخلطة والزيتون واكبسي كويس لغاية ميتملا .
3-هاتي بولة نزلي المية المغلية وسبناها تبرد ونزلي الملح والليمون والخل والسكر وقلبي كويس ونزلي المحلول الملحي علي الزتون وحولي المية توصل لتحت عشان يكون مظبوط
4- علي الوش رصي قشر الليمون المعصور وعلية وكيس اقفلي بية الفتحة وغطية كويس حطي الزيت ع الوش وغطية بكيس نايلون واقفلي بالغطا و3اسابيع وكلي احلا زتون .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق