--> طريقة عمل القرص الطرية الفلاحي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الفلاحي / القرص الطرية / فاطمه ابو حاتي / مخبوزات

طريقة عمل القرص الطرية الفلاحي

الفرص الطرية الفلاحي 
المقادير :
كيلو من الدقيق المنخول 
كوب زيت او زبدة 
كوب زبادي 
3ملعقة كبيرة قشطة لو متوفرة
كوب ماء دافيء 
ربع كوب ماء دافيء لاختبار العجين 
3ملعقة كبيرة لبن بودر 
باكو بيكينج بودر 
ملعقة كبيرة ونصف خميرة 
ملعقة كبيرة ونصف سكر 
رشة ملح

شاهد ايضا : طريقة عمل القرص الطرية المحشية  من الشيف فاطمه ابو حاتى

الطريقة :
1- في ربع كوب ماء اضع السكر والخميرة واقلبهم واتركهم ليختمرو ويتضاعف حجمهم .
2- في بولة اضع الدقيق واللبن البودر والبيكينج بودر والملح واقلبهم وانزل الزبادي والقشطة والسمنة واقلبهم كويس .
3- انزل الخميرة بعد مختمرت واقلبهم وابدء اعجن بالماء حتي تصبح عجينة طرية مش مهم اعجن المهم ان كل المكونات اتعجنت كويس .
4- اغطيها واتركها في مكان دافيء تختمر وبعدها ابدء اكورها كور صغيرة قد اللمونة الكبيرة واخلص كل الكمية اغطيها .
5- ابدء اخد من اول واحده كورتها وافرد بسمك نص سنتي وفي صنية مدهونة زيت وارص القرص ممكن كمان تعمليها محشية عجوة هاتي عجوة واعجنيها بمعلقة سمنة او زبدة واعمليها اقراص وابدئي احشيها .
6- هسبها تختمر تاني وادخلها فرن سخن علي الرف لوسطاني علي درجة حرارة 200 لتمام النضج والف هنا .

اقرأ أيضا:

هناك 11 تعليقًا:

  1. تسلم إيدك يا شيف

    ردحذف
    الردود
    1. نورتى موقع فتكات ياحبيبتى تسلميلى

      حذف
  2. جميلة جدا

    ردحذف
    الردود
    1. جربيها هتعجبك جدا وقولى رايك

      حذف
  3. تسلم اديكي

    ردحذف
  4. تسلم ايدك

    ردحذف
  5. لو مفيش لبن رايب نعمل ايه

    ردحذف
    الردود
    1. تقدرى تحطى نفس المقدار زبادى او زبدية تضربيها مع كوب لبن هيبقى لبن رايب تقدرى تستعمليه

      حذف
  6. تسلم ايديك يا شيف ان شاء الله احاول اعملها انا بحب المعجنات

    ردحذف

اللحوم

اللحوم
to Top