الفرص الطرية الفلاحي
المقادير :
كيلو من الدقيق المنخول
كوب زيت او زبدة
كوب زبادي
3ملعقة كبيرة قشطة لو متوفرة
كوب ماء دافيء
ربع كوب ماء دافيء لاختبار العجين
3ملعقة كبيرة لبن بودر
باكو بيكينج بودر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة
ملعقة كبيرة ونصف سكر
رشة ملح
شاهد ايضا : طريقة عمل القرص الطرية المحشية من الشيف فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- في ربع كوب ماء اضع السكر والخميرة واقلبهم واتركهم ليختمرو ويتضاعف حجمهم .
2- في بولة اضع الدقيق واللبن البودر والبيكينج بودر والملح واقلبهم وانزل الزبادي والقشطة والسمنة واقلبهم كويس .
3- انزل الخميرة بعد مختمرت واقلبهم وابدء اعجن بالماء حتي تصبح عجينة طرية مش مهم اعجن المهم ان كل المكونات اتعجنت كويس .
4- اغطيها واتركها في مكان دافيء تختمر وبعدها ابدء اكورها كور صغيرة قد اللمونة الكبيرة واخلص كل الكمية اغطيها .
5- ابدء اخد من اول واحده كورتها وافرد بسمك نص سنتي وفي صنية مدهونة زيت وارص القرص ممكن كمان تعمليها محشية عجوة هاتي عجوة واعجنيها بمعلقة سمنة او زبدة واعمليها اقراص وابدئي احشيها .
6- هسبها تختمر تاني وادخلها فرن سخن علي الرف لوسطاني علي درجة حرارة 200 لتمام النضج والف هنا .
المقادير :
كيلو من الدقيق المنخول
كوب زيت او زبدة
كوب زبادي
3ملعقة كبيرة قشطة لو متوفرة
كوب ماء دافيء
ربع كوب ماء دافيء لاختبار العجين
3ملعقة كبيرة لبن بودر
باكو بيكينج بودر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة
ملعقة كبيرة ونصف سكر
رشة ملح
شاهد ايضا : طريقة عمل القرص الطرية المحشية من الشيف فاطمه ابو حاتى
الطريقة :
1- في ربع كوب ماء اضع السكر والخميرة واقلبهم واتركهم ليختمرو ويتضاعف حجمهم .
2- في بولة اضع الدقيق واللبن البودر والبيكينج بودر والملح واقلبهم وانزل الزبادي والقشطة والسمنة واقلبهم كويس .
3- انزل الخميرة بعد مختمرت واقلبهم وابدء اعجن بالماء حتي تصبح عجينة طرية مش مهم اعجن المهم ان كل المكونات اتعجنت كويس .
4- اغطيها واتركها في مكان دافيء تختمر وبعدها ابدء اكورها كور صغيرة قد اللمونة الكبيرة واخلص كل الكمية اغطيها .
5- ابدء اخد من اول واحده كورتها وافرد بسمك نص سنتي وفي صنية مدهونة زيت وارص القرص ممكن كمان تعمليها محشية عجوة هاتي عجوة واعجنيها بمعلقة سمنة او زبدة واعمليها اقراص وابدئي احشيها .
6- هسبها تختمر تاني وادخلها فرن سخن علي الرف لوسطاني علي درجة حرارة 200 لتمام النضج والف هنا .
تسلم إيدك يا شيف
ردحذفنورتى موقع فتكات ياحبيبتى تسلميلى
حذفجميلة جدا
ردحذفجربيها هتعجبك جدا وقولى رايك
حذفتسلم اديكي
ردحذفتسلمى ع تعليقك وذوقك
حذفتسلم ايدك
ردحذفتسلمى ياحبيبتى
حذفلو مفيش لبن رايب نعمل ايه
ردحذفتقدرى تحطى نفس المقدار زبادى او زبدية تضربيها مع كوب لبن هيبقى لبن رايب تقدرى تستعمليه
حذفتسلم ايديك يا شيف ان شاء الله احاول اعملها انا بحب المعجنات
ردحذف