البوريك بالجبنة
المقادير :
كيلو دقيق منخول
2علبة زيادي كبيرة
3ملعقة كبيرة لبن بودرة
ربع كوب زيت
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة خل
رشة ملح
كوب وربع ماء دافي
لدهن الوجة :
ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة سكر
رشة نسكافية
ماء لعجن
للوجة :
ينسون
حبة البركة
سمسم
الطريقة :
1- اضع ملعقة الخميرة والسكر وربع كوب ماء من مقدار الماء واقلبهم واتركهم علي جنب حتي تتفاعل .
2- مع الدقيق انزل البيكينج بودر والملح واللبن وانزل الزيت والصلصة والخل والزبادي والخميرة واخلط بايدك او بالعجان .
3- لو بايدك اخلطي المكونات الجافة الاول ونزلي السوائل لو بالعجان كلو علي بعض مفيش مشكلة .
4- اخلط المكونات وانزل الماء وحده وحده لغاية متلم عجينة طرية وافضل اعجن فيها 7دقايق العجينة تكون بتلزق بسيط وطرية جدا .
5- غطي الخميرة سبيها تختمر من ساعة الي نص ساتعة اختمرت قطعيها لاربع قطع كبار وغطيهم واخد اول واحده وافردها علي الرخامة مع رشة دقيق .
6- هتفردي العجين بسمك سنتي وهتجيبي قطاعة وتقطعي العجين دوائر واحشيها الحشوة اللي تحبيها جبنة بيضة -نستو -كيري -مونزاريلا -روةمي -شيدر كل دي حشوات حسب رغبتك احشي واقفلي هليعا وعلي ايدك ومشيها كده عشان تضمني انها اتقفلت .
7- رصي العجين علي صنية مدهونة زيت وسبيهم لغاية متختمر تاني لمده نصف ساعة وطبعا مع كل القطع التانية بنفس الطريقة وممكن مع اختلاف الحشوات .
8- اختمرم كل المعجنات هتجيبي اللبن والسكر والنسكافية وتعجني باماء وهتدهني بيهم الوش وترشي علي الوش كل اللي تحبية ممكن تميزيهم بالسمسم وحبة البركة والينسون ودخليهم فرن سخن علي الرف الوسطاني علي 180 لغاية مياخدو لون من تحت ومن فوق لو مخدوش لون من فوق وخدو من تحت افتحي الشواية وخلي بالك ثواني واقفليها ياخدو لون بس وقدميهم والف هنا .
المقادير :
كيلو دقيق منخول
2علبة زيادي كبيرة
3ملعقة كبيرة لبن بودرة
ربع كوب زيت
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة خل
رشة ملح
كوب وربع ماء دافي
لدهن الوجة :
ملعقة كبيرة لبن بودر
ملعقة كبيرة سكر
رشة نسكافية
ماء لعجن
للوجة :
ينسون
حبة البركة
سمسم
الطريقة :
1- اضع ملعقة الخميرة والسكر وربع كوب ماء من مقدار الماء واقلبهم واتركهم علي جنب حتي تتفاعل .
2- مع الدقيق انزل البيكينج بودر والملح واللبن وانزل الزيت والصلصة والخل والزبادي والخميرة واخلط بايدك او بالعجان .
3- لو بايدك اخلطي المكونات الجافة الاول ونزلي السوائل لو بالعجان كلو علي بعض مفيش مشكلة .
4- اخلط المكونات وانزل الماء وحده وحده لغاية متلم عجينة طرية وافضل اعجن فيها 7دقايق العجينة تكون بتلزق بسيط وطرية جدا .
5- غطي الخميرة سبيها تختمر من ساعة الي نص ساتعة اختمرت قطعيها لاربع قطع كبار وغطيهم واخد اول واحده وافردها علي الرخامة مع رشة دقيق .
6- هتفردي العجين بسمك سنتي وهتجيبي قطاعة وتقطعي العجين دوائر واحشيها الحشوة اللي تحبيها جبنة بيضة -نستو -كيري -مونزاريلا -روةمي -شيدر كل دي حشوات حسب رغبتك احشي واقفلي هليعا وعلي ايدك ومشيها كده عشان تضمني انها اتقفلت .
7- رصي العجين علي صنية مدهونة زيت وسبيهم لغاية متختمر تاني لمده نصف ساعة وطبعا مع كل القطع التانية بنفس الطريقة وممكن مع اختلاف الحشوات .
8- اختمرم كل المعجنات هتجيبي اللبن والسكر والنسكافية وتعجني باماء وهتدهني بيهم الوش وترشي علي الوش كل اللي تحبية ممكن تميزيهم بالسمسم وحبة البركة والينسون ودخليهم فرن سخن علي الرف الوسطاني علي 180 لغاية مياخدو لون من تحت ومن فوق لو مخدوش لون من فوق وخدو من تحت افتحي الشواية وخلي بالك ثواني واقفليها ياخدو لون بس وقدميهم والف هنا .
شكرا تسلم ايدك
ردحذفربنا يخليكى ياحبيبتى يارب
حذفتسلم ايدك يا بطوط
ردحذفتسلم ايدك وشكرا جزيلا على كل حاجه حلوه بتعمليها الله يبارك فيكم جميعا
ردحذف