--> كفتة اللحمة بالبطاطس /خبز التميس /سلطة الفاصوليا /بسيسة بالبرتقال - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home العزومة / خبز التميس / سلطة الفاصوليا / سيسة بالبرتقال / كفتة اللحمة بالبطاطس

كفتة اللحمة بالبطاطس /خبز التميس /سلطة الفاصوليا /بسيسة بالبرتقال

كفتة اللحمة بالبطاطس

المقادير:
نصف كيلو لحمة حمرا مفرومة
ربع كيلو بطاطس مبشورة
بصلة  مبشورة
طمطماية مبشورة
ملح
فلفل اسود
رشة سكر
رشة بهارات السبعة

الطريقة :
1- في بولة انزل اللحمة والبصل والبطاطس والطماطم والسكر والملح والفلفل والبهارات وقلبي كل المكونات مع بعض كويس جدا العجن الكتير مش بيخليها تفك خالص .
2- هاتي صنية اين كان شكلها مدور او مستطيلة او مربعة  ادهنيها زبدة او سمنة وافردي العجينة في الصنية وغطيها بالفويل ودخلها فرن سخن علي درجة حرارة 200 علي ارضية الفرن نصف ساعة .
3- خرجيها وقطعيها وغطيها تاني ودخليها علي الرف الوسطاني وهدي النار لغاية متستوي واكشفيها وحطيها تحت الشواية تاخد لون حلو .
4- ده كان شكل ممكن كمان تعمليها اقراص زي اقراص البرجر وادهني صنية ورصيها وغطيها بالفويل وبنفس طريقة الصنية الاولانية واول متستوي حطيها علي الشواية تاخد لون وفي طبق ورشة بقدونس وقدميها والف هنا .

خبز التميس 

المقادير :
العجينة :
4كوب دقيق 
2ملعقة كبيرة خميرة 
2ملعقة كبيرة سكر 
كوب ماء دافيء 
3ملعقة كبيرة زيت 
ملعقة صغيرة ملح
للوجة :
كوب ماء 
2ملعقة كبيرة دقيق
سمسم
حبة البركة

الطريقة :
1- في العجان او علي ايدك اضع الدقيق والملح والسكر والخميرة واقلبهم كويس وانزل بالزيت والماء الدافيء وحده وحده حتي تتكون عجينة طرية واغطيها واتركها تختمر .
2- الخميرة احنا حطناها علي طول عشان ضمناها لو لسه مستعملاها اختبريها مع السكر وربع كوب ماء دافيء .
3- العجينة اختمرة هنجيب الصيجان او الصواني اللي هندخل فيها العيش الفرن هندهنها دهنة كويسة من الزبدة او السمنة هفرد العجينة علي الصاج وتكون طخينة بسمك سنتي .
4-حلة علي النار انزل فيها المية والدقيق واقلبهم لغاية مالقوام يتقل هنزل منة علي وش العجينة وبصوبعي واغرز العجينة بسيط وممكن ارش سمسم حبة البركة اسيبة سادة حسب الرغبة وادخلة فرن سخن علي درجة حرارة 200 لغاية ميستوي وممكن اولع الشواية ياخد لون حلو من فوق واطلعة .
البسيسة بالبرتقال 


المقادير :
كوب عصير برتقال 
ملعقة كبيرة بشر برتقال 
كوب دقيق ذرة اصفر 
نصف كوب دقيق عادي
باكو بيكينج بودر 
بيضة 
ملعفة صغيرة فانيليا 
ذرة ملح
كوب سكر 
نصف كوب زيت او زبدة 

الطريقة :
1- في الخلاط او بالمضرب انزل الزيت والبيض والفانيليا والبرتقال والبشروالسكر واخلط كل المكونات مع بعض .
2- في بولة انزل الدقيق الذرة والعادي والبيكينج بودر والملح واقلب كل المكونات مع بعض وانزل عليهم الخليط السائل .
3- بقلب كل المكونات مع بعض كويس جدا لغاية مالخليط يتجانس وفي صنية مدهونة زيت او زبدة ومتبطن بالدقيق ويكون جاهز من قبل منشتغل .

4- انزل الخليط علي الصنية مقاس 26 وادخلها الفرن سخن علي درجة حرارة 170 درجة علي الرف الوسطاني لمده نصف ساعة .
سلطة الفاصوليا

المقادير :
ربع كيلو فاصوليا خضرا
ربع كيلو فاصوليا بيضاءاو حمرا مسلوقة 
كوب فلفل الوان شرائح
يصلة حمراء شرائح
ربع كوب خل 
ربع كوب زيت 
ربع كوب عصير ليمون 
ملعقة كبيرة عسل ابيض 
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- في بولة انزل الليمون والخل والعسل والزيت وملح وفلفل واقلبهم كويس جدا .
2- انزل الالوان والفاصوليا الخضرا والبيضا او الحمرا حسب المتوفر .

3- اقلب كل المكونات مع بعض كويس جدا واقدمهم .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top