--> طريقة عمل ارز الريزو - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home ارز الريزو / الارز / المطبخ / رز الريزو / فاطمه ابو حاتى

طريقة عمل ارز الريزو


انهارده هنعمل مع بعض الارز الريزو بصوص الريزو بطريقه بسيطه جداوسهله وبنضافة البيت والطعم احلى 

ارز الريزو فتكات
المقادير :
2كوب ارز مصري 
ملعقة كبيرة صويا صوص 
ملعقة كبيرة عسل اسود
مكعب مرق
1/2 ملعقة صغيرة بصل بودر 
1/2 ملعقة صغيرة ثوم بودر 
1/2 ملعقة صغيرة بابريكا 
1/2 ملعقة صغيرة كاري 
1/2 ملعقة صغيرة كركم 
ملح-فلفل اسود
ملعقة كبيرة زبدة 
زيت 
2كوب شوربة ساخنة او ماء
الصوص :
نصف كوب كاتشب
ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة كبيرة تشيلي صوص
ملعقة كبيرة مستردة 

الطريقة :
1- قومي بوضع حلة علي النار اضع الزبدة والزيت واقوم بتسخينهم جيدا اقوم بوضع كل التوابل وانزل بالارز واقوم بتغليف كل الارز بالمادة الدهنية ويكون سخن كويس .
2- انزل مكعب المرق والعسل والصويا صوص واقلب انزل الماء او الشوربة ولو شوربة لازم اخد بالي من الملح اضع الملح والفلفل الاسود واسيبة يتشرب وبعدها اهدي عليه النار لغاية ميستوي كويس جدا .
3- اخلط المستردة والكاتشب والعسل والتشيلي صوص وابدء اقدم الارز واقدمة مع قطع فراخ مقطعة صغير ومتغلفة بالتببيلة ومتحمرة وانزل عليهم الصوص اللي عملناه واقدمة والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top