--> طريقة عمل اللازانيا - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home اللازانيا / المطبخ / طريقة عمل اللازانيا / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل اللازانيا

اللازانيا 

المقادير :
علبة لازانيا 
نصف كيلو لحمة مفرومة 
2بصل مكعبات 
جزرة مبشورة 
ملعقة كبيرة ثوم مفروم 
2كوب عصيرطماطم 
2ملعقة كبيرة صلصة 
زبدة 
زيت 
ملعقة كبيرة بهارات ايطالية 
ملح
فلفل اسود
للصوص :
4ملعقة كبيرة دقيق 
4ملعقة كبيرة زبدة 
4كوب لبن بارد
كوب كريمة طهي او وش اللبن 
مكعب مرقة 
كوب جبنة مونزاريلا وشيدر 
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- في طاسة علي النار اضع الزبدة والزيت يسخنم انزل البصلة والبهارات الايطالية واقلب هتطلع ريحتها لبصلة تستويانزل الثوم واول متطلع ريحتة  انزل اللحمة واقلب لغاية متاخد لون السوا واقلب لغاية متدخل في السوا انزل رشة سكر وملح وفلفل اسود والجزر المبشوروالصلصة وعصير الطماطم  واقلب لغاية متصبح بسوا كامل وتتسبك مع بعضها.
2- في حلة علي النار انزل الزبدة تسيح انزل الدقيق واقلب لغاية ميكون لونة ابيض انزل اللبن شوية واقلب افك الدقيق اتاكد انة اتفك انزل باقي اللبن مع التقليب المستمر حتي يصبح بقوام ثقيل انزل الكريمة وملح وفلفل تقليبة واطفي .
3- احضر صنية او طاجن بيريكس وادهن الوجة بالزبدة وفصين من الثوم المفروم الثوم المفروم انزل كبشة من الصوص ارص بعض قطع الازانيا وانزل صوص وانزل بطبقة من اللحمة وطبقة لازانيا وطبقة بشاميل وطبقة لحمة والطبقات دي حسب اختيارك اهم حاجة تسبي مساحة للجبنة خلاص خلصت الطبقات هنزل طبقة بساميل والجبنة علي الوش وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة عالية ادخلها الرف الوسطاني لغاية متستوي وتاخد لون المكرونة بتاخد 10 دقايق في الفرن هطلعة واقدمة وممكن تعملية وتسبية في التلاجة لتاني يوم متغطي وتاني يوم تسوية .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top