اللازانيا
المقادير :
علبة لازانيا
نصف كيلو لحمة مفرومة
2بصل مكعبات
جزرة مبشورة
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2كوب عصيرطماطم
2ملعقة كبيرة صلصة
زبدة
زيت
ملعقة كبيرة بهارات ايطالية
ملح
فلفل اسود
للصوص :
4ملعقة كبيرة دقيق
4ملعقة كبيرة زبدة
4كوب لبن بارد
كوب كريمة طهي او وش اللبن
مكعب مرقة
كوب جبنة مونزاريلا وشيدر
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في طاسة علي النار اضع الزبدة والزيت يسخنم انزل البصلة والبهارات الايطالية واقلب هتطلع ريحتها لبصلة تستويانزل الثوم واول متطلع ريحتة انزل اللحمة واقلب لغاية متاخد لون السوا واقلب لغاية متدخل في السوا انزل رشة سكر وملح وفلفل اسود والجزر المبشوروالصلصة وعصير الطماطم واقلب لغاية متصبح بسوا كامل وتتسبك مع بعضها.
2- في حلة علي النار انزل الزبدة تسيح انزل الدقيق واقلب لغاية ميكون لونة ابيض انزل اللبن شوية واقلب افك الدقيق اتاكد انة اتفك انزل باقي اللبن مع التقليب المستمر حتي يصبح بقوام ثقيل انزل الكريمة وملح وفلفل تقليبة واطفي .
3- احضر صنية او طاجن بيريكس وادهن الوجة بالزبدة وفصين من الثوم المفروم الثوم المفروم انزل كبشة من الصوص ارص بعض قطع الازانيا وانزل صوص وانزل بطبقة من اللحمة وطبقة لازانيا وطبقة بشاميل وطبقة لحمة والطبقات دي حسب اختيارك اهم حاجة تسبي مساحة للجبنة خلاص خلصت الطبقات هنزل طبقة بساميل والجبنة علي الوش وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة عالية ادخلها الرف الوسطاني لغاية متستوي وتاخد لون المكرونة بتاخد 10 دقايق في الفرن هطلعة واقدمة وممكن تعملية وتسبية في التلاجة لتاني يوم متغطي وتاني يوم تسوية .
المقادير :
علبة لازانيا
نصف كيلو لحمة مفرومة
2بصل مكعبات
جزرة مبشورة
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2كوب عصيرطماطم
2ملعقة كبيرة صلصة
زبدة
زيت
ملعقة كبيرة بهارات ايطالية
ملح
فلفل اسود
للصوص :
4ملعقة كبيرة دقيق
4ملعقة كبيرة زبدة
4كوب لبن بارد
كوب كريمة طهي او وش اللبن
مكعب مرقة
كوب جبنة مونزاريلا وشيدر
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في طاسة علي النار اضع الزبدة والزيت يسخنم انزل البصلة والبهارات الايطالية واقلب هتطلع ريحتها لبصلة تستويانزل الثوم واول متطلع ريحتة انزل اللحمة واقلب لغاية متاخد لون السوا واقلب لغاية متدخل في السوا انزل رشة سكر وملح وفلفل اسود والجزر المبشوروالصلصة وعصير الطماطم واقلب لغاية متصبح بسوا كامل وتتسبك مع بعضها.
2- في حلة علي النار انزل الزبدة تسيح انزل الدقيق واقلب لغاية ميكون لونة ابيض انزل اللبن شوية واقلب افك الدقيق اتاكد انة اتفك انزل باقي اللبن مع التقليب المستمر حتي يصبح بقوام ثقيل انزل الكريمة وملح وفلفل تقليبة واطفي .
3- احضر صنية او طاجن بيريكس وادهن الوجة بالزبدة وفصين من الثوم المفروم الثوم المفروم انزل كبشة من الصوص ارص بعض قطع الازانيا وانزل صوص وانزل بطبقة من اللحمة وطبقة لازانيا وطبقة بشاميل وطبقة لحمة والطبقات دي حسب اختيارك اهم حاجة تسبي مساحة للجبنة خلاص خلصت الطبقات هنزل طبقة بساميل والجبنة علي الوش وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة عالية ادخلها الرف الوسطاني لغاية متستوي وتاخد لون المكرونة بتاخد 10 دقايق في الفرن هطلعة واقدمة وممكن تعملية وتسبية في التلاجة لتاني يوم متغطي وتاني يوم تسوية .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق