كفتة الفراخ بالريد صوص
المقادير :
نصف كيلو صدور فراخ مفرومة
بصلة مفرومة
ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
كوب عصير طماطم
رشة سكر
رشة حبهان
2ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة زعتر
ملح
فلفل اسود
للصوص :
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
كوب عصير طماطم
كوب ماء ساخن
الطريقة :
1- في بولة انزل الفراخ والبصلة والبقدونس والثوم والطماطم ورشة الحبهان والبابريكا والزعتر وملح وفلفل اسود والسكر .
2- اعجن المكونات كويس جدا وابدء اشكلها كور وارش عليهم الدقيق واقلبهم كويس جدا في الدقيق .
3- زيت في طاسة علي النار وتسخن كويس جدا وابدء انزلها في الزيت تاخد لون واقلبها لغاية متاخد لون وتكون نص سوا .
4- اطلع الكفتة علي طبق وانزل مكانها الثوم وتشويحة بسيطة وانزل الطماطم واتركها تغلي انزل الماء وانقلبهم وانزل الكفتة واظبط الملح والفلفل واتركها نصف ساعة تتقل واقدمها مع الارز .
المقادير :
نصف كيلو صدور فراخ مفرومة
بصلة مفرومة
ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
كوب عصير طماطم
رشة سكر
رشة حبهان
2ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة زعتر
ملح
فلفل اسود
للصوص :
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
كوب عصير طماطم
كوب ماء ساخن
الطريقة :
1- في بولة انزل الفراخ والبصلة والبقدونس والثوم والطماطم ورشة الحبهان والبابريكا والزعتر وملح وفلفل اسود والسكر .
2- اعجن المكونات كويس جدا وابدء اشكلها كور وارش عليهم الدقيق واقلبهم كويس جدا في الدقيق .
3- زيت في طاسة علي النار وتسخن كويس جدا وابدء انزلها في الزيت تاخد لون واقلبها لغاية متاخد لون وتكون نص سوا .
4- اطلع الكفتة علي طبق وانزل مكانها الثوم وتشويحة بسيطة وانزل الطماطم واتركها تغلي انزل الماء وانقلبهم وانزل الكفتة واظبط الملح والفلفل واتركها نصف ساعة تتقل واقدمها مع الارز .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق